Română | Italiano
AcasăŞtiri201012 Martie: Depunerea jurământului curatorilor în parohia din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11671.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11671.jpg

Ştiri

Depunerea jurământului curatorilor în parohia din Vicenza

Depunerea jurământului curatorilor în parohia din Vicenza

Duminica 7 martie 2010, în Biserica Română Unită „Araceli” din Vicenza a avut loc depunerea jurământului curatorilor pentru o perioadă de patru ani. O parte din ei au fost reconfirmaţi prin alegerea credincioşilor, o parte aleşi de parohul comunităţii, iar un membru a fost numit din partea Consiliului pastoral al parohiei italiene, la întrunirile căruia, acesta din urmă, participă în fiecare lună.
Ceremonialul depunerii jurământului a avut loc imediat după oficierea Sfintei Liturghii. Noii aleşi au citit, din Articolul 37 al Statutului Bisericii Române Unite cu Roma, cu voce tare conţinutul jurământului. Iată cuprinsul acestuia: „Eu (a rostit fiecare curator numele) jur pe Unul Dumnezeu Tatăl şi Fiul şi Spiritul Sfânt, pe Preacurata Fecioara Maria şi pe toţi Sfinţii că pe timpul cât voi fi curator îmi voi da toată silinţa şi grija ca să servesc biserica şi cele sfinte. Jur şi mă leg că, pe timpul pe care am fost ales, nu voi părăsi oficiul fără de învoirea mai marilor mei, faţă de care voi fi totdeauna cu ascultare şi supunere. Aşa să-mi ajute Dumnezeu. Amin”.
Rolul consiliului parohial este acela de a-l ajuta pe preotul paroh asupra luării deciziilor de ordin spiritual şi economic al parohiei.
Pr Raimondo Salanschi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.