Română | Italiano
AcasăŞtiri201229 Octombrie: Parastas pentru cei adormiţi în comunitatea din Venezia-Mestre
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Triveneto. Întâlnire la început de An Nou bisericesc » Titlu: 10848.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Triveneto. Întâlnire la început de An Nou bisericesc

Titlu: 10848.jpg

Ştiri

Parastas pentru cei adormiţi în comunitatea din Venezia-Mestre

Parastas pentru cei adormiţi în comunitatea din Venezia-Mestre

Comunitatea română greco-catolică, Parohia „San Rocco" din Veneţia-Mestre şi anul acesta precum în anii trecuţi, duminica dinaintea zilei de pomenire a morţilor, 1 noiembrie, a celebrat la sfârşitul Liturghiei Parastasul de pomenire a celor adormiţi din familiile lor, chiar dacă sunt departe de cei dragi de acasă.
Timpul friguros şi ploios a împiedicat prezenţa a mai mulţi credincioşi la Biserică, dar oricum un număr frumos s-au rugat şi au adus de acasă toate cele necesare celebrării, colaci, vin şi alte alimente pentru a nu renunţa la nimic din tradiţia locală de apartenenţă din România.
Pe feţele credincioşilor participanţi s-a putut citi şi vedea emoţii, sentimente şi câte o lacrimă care curgea din ochi lor. Acest fapt demonstrează dorinţa de a ţine vie în inimile lor legătura cu familiarii rămaşi acasă şi cu tradiţiile în care s-au născut, crescut şi trăit. În timpul agapei fraterne credincioşii între ei, au depănat file din amintirile vieţilor celor ce nu mai sunt printre noi, şi contribuţia ce au dat în formarea lor ca oameni şi totodată creştini buni.
P. Vasile-Alexandru Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.