Română | Italiano
AcasăŞtiri201210 Noiembrie: Corul Medieşana în trecere în Parohia din Bolzano
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11694.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11694.jpg

Ştiri

Corul Medieşana în trecere în Parohia din Bolzano

Corul Medieşana în trecere în Parohia din Bolzano

În Aula Magna a Liceului pedagogic "G. Pascoli", un numeros public a umplut sala, joi 6 septembrie pentru un concert special, organizat de Federaţia Corurilor din Tirolul de Sud (Alto Adige).
S-au alternat pe scenă Corul liric "G. Verdi "din Bolzano şi Merano şi Corul Medieşana, de la Mediesu Aurit, în judeţul Satu Mare din România. Este vorbă de două repertorii foarte diferite: o serie de arii şi coruri ale marelui compozitor italian pe de o parte şi un buchet de cântece religioase şi populare româneşti pe de alta.
Mare a fost emoţia publicului atunci când, la finalul concertului, cele două coruri au executat-fiecare în propria sa limbă - un "Va pensiero" a suscitat aplauze călduroase: limbile şi sensibilitatea erau diferite dar muzica era sublimă, caracterizată de un dor mângâietor.
Concertul a fost nu numai un prilej de distracţie, ci şi de dialog intercultural pentru un public diferit, alcătuit, în mare parte, de români (mai mult de 250), care locuiesc în în oraşul Merano, la Trento şi în văile din zonă, precum şi prezenţa şi cuvântul de bun venit, din partea domnului consul Maurizio şi de către secretarul său Dan Ioan, de la Consulatul român din Trento.
Comunitatea românească din Bolzano, este una dintre cele mai mari şi mai active în peisajul interetnic al oraşului nostru, a găsit, în ultimii ani, un neobosit promotor în persoana Pr. Visovan Marius, un preot-muncitor (care lucrează la oţelăriile Valbruna), care şi-a asumat sarcină de a povăţui neamul său.
          
Traducere în lb. română: pr. Mărginean-Cociş Ioan

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.