Română | Italiano
AcasăŞtiri201219 Noiembrie: Încheierea Postului Sfântului Anton de Padova
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Instalarea Pr. Alexandru Şuteu ca nou responsabil pentru comunitatea din Padova » Titlu: 10895.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Instalarea Pr. Alexandru Şuteu ca nou responsabil pentru comunitatea din Padova

Titlu: 10895.jpg

Ştiri

Încheierea Postului Sfântului Anton de Padova

Încheierea Postului Sfântului Anton de Padova

Precum se ştie, în tradiţia ecleziastică catolică orientală, Postul Sf. Anton de Padova (Novena) începe cu prima marţi după Sărbătoarea Înălţării Sf. Cruci, unde credincioşii pentru nouă marţi la rând, postesc şi se roagă Sf. Anton de Padova, pentru ca Sfântul să mijlocească de la Isus Cristos felurite daruri şi binecuvântări pentru ei si pentru cei dragi ai lor. Comunitatea parohială Greco-Catolică din Venezia - Mestre, pentru al doilea an la rând, în prima duminică după încheierea Postului, fiind aproape de Padova, fac un mic pelerinaj la mormântul Sfântului, pentru ai mulţumi de harurile primite şi rugându-l în acelaşi timp să mijlocească neîncetat pentru ei.
În acest an pelerinajul a început cu participarea la Sf. Liturghie în ritul latin, unde Păr. Paroh Vasile Barbolovici, a concelebrat cu Părintele Protos Andrea Massarin, Cerimonierul oficial al Basilicii, iar după încheiere, împreună cu toţi credincioşi sub îndrumarea Rectorului Bazilici, Părintele Enzo Poiana, ne-am deplasat la mormântul Sfântului Anton, unde am făcut rugăciunile de mulţumire Bunului Dumnezeu şi Sfântului, că şi în acest an am fost ajutaţi să putem ţine acest post cu toţi membri comunităţii.
Înainte de cântecul final, Binecuvântarea de încheiere a fost făcută cu o părticică din moaştele sfântului, iar p. Enzo ne-a mulţumit tuturor de participare, exprimându-şi dorinţa ca această experienţă să devină o tradiţie pentru comunitatea noastră parohială română greco-catolică "San Rocco" din Venezia - Mestre.
Doresc ca în încheiere, să mulţumesc personal şi în numele tuturor creştinilor din parohia noastră, comunităţii fraţilor franciscani conventuali ai Bazilicii Sf. Anton de Padova şi cu totul în mod particular Părintelui Rector Enzo Poiana, de căldura sufletească şi dragostea frăţească în Cristos cu care ne-au primit şi înconjurat pe tot timpul prezenţei noastre în acest loc Binecuvântat de Dumnezeu şi ocrotit de Sfântul Anton.
P. Vasile-Alexandru Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.