Română | Italiano
AcasăŞtiri201222 Noiembrie: Vizita pastoral-misionară a PS Virgil Bercea in parohia Recanati, provincia di ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11643.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11643.jpg

Ştiri

Vizita pastoral-misionară a PS Virgil Bercea in parohia Recanati, provincia di Macerata

Vizita pastoral-misionară a PS Virgil Bercea in parohia Recanati, provincia di Macerata

În după-amiaza zilei de duminică, 21 octombrie 2012, PS Virgil Bercea, episcopul Oradiei, responsabil cu diaspora în cadrul Sinodului BRU, a făcut o vizită pastoral-misionară în Parohia „Sfântul Andrei” din localitatea Recanati, Provincia Macerata, păstorită de Pr. Marius Goşea.
Preasfinţitul Virgil a fost întâmpinat atât de credincioşi români, din toate colţurile României, cât şi de cei italieni. A avut loc de asemenea şi o întâlnire cu ES Claudio Giuliodori, episcopul locului.
Această vizită reflectă preocuparea constantă a Bisericii Române Unite pentru coeziunea comunităţilor româneşti din diasporă.
Momentul central al vizitei a fost celebrarea Sfintei Liturghii de către cei doi Episcopi, ES Claudio, şi PS Virgil. Alături de Preasfinţiile Lor au concelebrat pr. Marius Goşea, parohul comunităţii româneşti din Recanati, preoţi italieini ai locului, pr. Cristian Coste, care a sosit cu credincioşi ai comunităţii din Rimini pe care o păstoreşte şi pr. Alin Cândea de la Colegiul Pontifical „Pio Romeno” din Roma. La eveniment a fost de asemenea prezent domnul George Teseleanu, consulul onorific de Ancona şi domnul Paolo Marcovici, responsabil cu ecumenismul în Dieceza de Macerata.
Întâlnirea celor doi episcopi, pe lângă cele enumerate mai sus, a fost şi o întărire a dialogului, totodată împlinindu-se şase ani de la înfiinţarea parohiei, promotori ai acesteia fiind pr. Marinel Mureşan, protopop de Emilia Romagna şi pr. Cristian Coste, actualmente paroh de Rimini.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către credincioşii parohiei „Sfântul Andrei”.
La încheierea Sfintei Liturghii, ierarhii au ţinut câte un cuvânt de învăţătură, după care au oferit celor prezenţi binecuvântarea arhierească.
http://www.egco.ro/

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.