Română | Italiano
AcasăŞtiri201227 Noiembrie: Pelerinajul parohiei de pe Via Flaminia (Roma Nord) la Collevalenza
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11607.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11607.jpg

Ştiri

Pelerinajul parohiei de pe Via Flaminia (Roma Nord) la Collevalenza

Duminică, 18 noiembrie 2012, un grup de crdincioşi al parohiei de la Euclide-Roma-Nord, la iniţiativa Părintelui Serafim a avut ocazia să viziteze vestitul sanctuar de la Collevalenza, în regiunea Umbria. Acest sancuar este numit şi «Micul Luordes», datorită apei miraculoase care se găseşte la izvorul de lângă biserica sanctuarului.
Iniţiativa construirii acestui sanctuar l-a avut Maica (Madre) Speranza din ordinul Sevitoarele Îndurării divine (Ancelle dell’Amore Misericordioso) în 1951, care de multă vreme dorea ca în Umbria să se construiască un centru de spiritualitate pentru a răspândi tot mai mult ibirea îndurătoare a Mântuitorului.
Acest loc de pelerinaj a fost vizitat şi de către Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea în 1981, care se adresa mulţimii de pelerini cu aceste cuvinte, din enciclica Dives in misericordia: «lumea este însetată, chiar fără s-o ştie, de Îndurarea divină, şi în această lume voi sunteţi chemaţi să luaţi această apă minunată şi vindecătoare a sufletului şi a trupului».
De fapt, la Collevalenza apa este elementul de referinţă care ne duce la realitatea Botezului, atât de importantă pentru pelerinii care poposesc aici. Într-o parte a sanctuarului, tocmai lângă fântâna dorită de Maica Speranza se găsesc izvorul şi piscinele în care bolnavul este invitat să bea şi să se spele. Tot aici putem găsi Casa pelerinului, precum şi casa de odihnă pentru cler.
Ajunşi la sanctuar, am fost întâmpinaţi de unul dintre preoţii-custozi, care ne-a prezentat istoria acestui loc, precum şi viaţa Maicii Speranza, călugăriţa fondatoare. Biserica de la Collevalenza, construită într-un stil arhitectonic modern domina întreaga piaţă. Ceea ce impresionează pe fiecare creştin care calcă pentru prima dată pe aceste locuri este Crucifixul sculptat după indicaţiile Maicii fondatoare: Cristos pe cruce în jurul căreia stă Sfânta Ostie.
Punctul culminant al vizitei l-a constituit rugăciunea comună pe care Părintele Serafim a iniziat-o în momentul în care am intrat în impunătoarea biserică. Nu s-a omis faptul de a merge şi la mormântul fondatoarei, Maica Speranza, ucenica Îndurării divine. Credincioşii s-au arătat foarte incântaţi pentru că au avut ocazia să se roage şi să viziteze un asemenea loc de pelerinaj, îmbogăţindu-se din punct de vedere sufletesc, aşa precum ne-a îndemnat Evanghelia bogatului:căruia i-a rodit ţarina: «aşa se întâmplă cu cel ce-şi adună comori sieşi, şi nu se îmbogăţeşte în Dumnezeu» (Luca 12,21).
Acest pelerinaj este al doilea din seria inţiată de Preotul Paroh, după cel de la Subiaco, de la începutul lunii octombrie.
Liviu URSU - Andrei ROMAN

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.