Română | Italiano
AcasăŞtiri20122 Decembrie: Sărbătoarea Naţională a României la Villafranca (VR)
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11557.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11557.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Naţională a României la Villafranca (VR)

Sărbătoarea Naţională a României la Villafranca (VR)

Într-un timp foarte scurt, noua comunitate română greco-catolică din Villafranca (VR) - şi datorită presedintelui Centrului de ajutorare "Momento Zero", din Villafranca, Cătălin Mustatea, - a reuşit să se organizeze în mod exemplar pentru a sărbători Ziua Naţională a României, 1 decembrie. De asemenea, pentru buna reuşită a evenimentului cu spiritul nostru specific, a colaborat şi Centrul Cultural Român de Spiritualitate Bizantină „Sfântul Ioan Gură de Aur”, din Ostilia (MN).
Manifestările au început în Biserică cu un Tedeum, prezidat de pr. protopop Vasile Alexandru Barbolovici, împreună cu părintele paroh din Villafranca (VR) Dumitru Petrovan, şi părintele paroh Andrei Meseşan din Ostiglia (MN), continuând cu o procesiune până la Castelul medieval din centrul oraşului. Aici, împreună cu Mons. Giampietro, parohul din Villafranca, cu Primarul şi doi Asori (de cultură si politică socială), au deschis un program artistic, pregătit pentru această ocazie de un grup de dansuri din Vatra Dornei.
Primarul, în discursul să a subliniat printre altele „cât de importantă este prezenţa comunităţii româneşti din Villafranca, fiind şi ce-a mai numeroasă, pentru viaţa, economia şi în mod cu totul particular pentru asistenţa a numeroase persoane în vârstă, care fară aceast ajutor, ar trebui să găsească alte soluţii de asistenţă".
În cortul din centrul Castelului, dăruit gratis de Administraţia primăriei pentru acest eveniment, au fost prezenţi în jur de 400-500 de români, mulţi, aducând cu ei prieteni şi colegi de muncă şi italieni. Această manifestare a comunităţii româneşti din Villafranca, a vrut să demonstreze cât de mult iubesc conaţionali noştri, această zi importantă din istoria poporului român mult încercată de-a lungul istoriei.
Pr. Dumitru Petrovan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.