Română | Italiano
AcasăŞtiri20124 Decembrie: „Depăşirea fricii”. Concert de muzică clasică la Udine cu ocazia Zilei ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11683.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11683.jpg

Ştiri

„Depăşirea fricii”. Concert de muzică clasică la Udine cu ocazia Zilei Naţionale a României

„Depăşirea fricii”. Concert de muzică clasică la Udine cu ocazia Zilei Naţionale a României

Duminică 16 decembrie 2012, la Biserica San Cristoforo din Udine, va avea loc un CONCERT de muzică clasică, cu ocazia Zilei nazionale a României, (1 decembrie), pentru o mai bună cunoaştere reciprocă între persoanele cu care ne cunoaştem de mai bine de 10 ani şi dorim să descoperim împreună unitatea în diversitate.
Este începutul unei serii de activităţi culturale, artistice şi religioase pe care vrem să le organizăm la Biserica San Cristoforo împreună cu unii artişti, cu cei pasionaţi de cultură şi spiritualitate şi cu cei interesaţi de dimensiunea culturală şi artistică pe care oraşul Udine o oferă, într-o zonă precum cea din Friuli care se află la răscruce de drumuri, unde au loc schimburi comerciale şi culturale la nivel european. Foarte mulţi ştiu de Udine, deoarece trec prin apropiere spre marile oraşe ale Italiei sau ale Europei. Însăşi prezenţa emigraţilor este o bogăţie pentru oraş şi pentru Regiunea Friuli – Venezia Giulia (FVG).
După mulţi ani de integrare în Italia a ajuns momentul să ne cunoaştem mai bine, dând naştere unor momente de întâlnire şi folosirea spaţiilor pentru a revitaliza oraşul, care trăieşte într-o stare de apatie şi frică din cauze pe care le cunoaştem cu toţii în aceşti ultimi ani.
Crăciunul, Naşterea Domnului, se apropie pentru a crea în interiorul nostru sălaş pentru uimire, pentru a reuşi să ne minunăm în faţa unui Dumnezeu care vine în mijlocul nostru. Dacă acest lucru se face şi prin intermediul limbajului artistic şi muzical, dimensiunea teandrică a Crăciunului reuşeşte să atingă şi mai bine corzile inimii noastre şi însăşi sensibilitatea sufletului.
P. Ioan Mărginean-Cociş

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.