Română | Italiano
AcasăŞtiri20127 Decembrie: Parohia din Mestre dăruie cadouri copiilor din Chilioara (SJ) de sărbatoarea ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului » Titlu: 11632.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului

Titlu: 11632.jpg

Ştiri

Parohia din Mestre dăruie cadouri copiilor din Chilioara (SJ) de sărbatoarea Sfântului Nicolae

Joi, 6 decembrie 2012, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, peste 70 de copii şi tineri din Protopopiatul Zalău, dar şi credincioşi, s-au întâlnit în Parohia Greco-Catolică din Chilioara pentru a celebra Sfânta Liturghie, pentru a se ruga şi pentru a se închina la moaştele Sfântului Nicolae - protectorul copiilor.
Sfânta Liturghie a fost celebrată de către pr. Valer Părău, protopop de Zalău împreună cu pr. Daniel Bertean, pr. Alexandru Fiţ, şi pr. Vasile-Adrian Pop.
În cuvântul său de învăţătura pr. protopop Valer, a reamintit despre anul credinţei în care tocmai am intrat, şi a făcut o scurtă istorisire despre Sfântul Ierarh Nicolae – patronul Eparhiei de Oradea şi protectorul copiilor. Totodată acesta a subliniat faptul că în parohia din Chilioara se află moaştele Sfântului Nicolae, dăruite parohiei de către un episcop din Italia în anul 2009, cu ocazia sfinţirii bisericii.
Sfânta Liturghie a fost animată de către copiii din Zalău, iar la sfârşitul Liturghiei fiecare copil a primit câte un cadou de la Moş Nicolae.
Mulţumim în mod special părintelui Vasile Barbolovici, protopop de Veneţia, fiu al satului, d-nei Manuela Manolache, familiei Muste Gheorghe şi familiei Rusu care, prin contribuţia lor, au făcut ca această sărbătoare să fie cu totul deosebită.
Pr. Vasile Adrian Pop

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.