Română | Italiano
AcasăŞtiri201217 Decembrie: Instalarea noului paroh de Mirandola
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord » Titlu: 11653.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord

Titlu: 11653.jpg

Ştiri

Instalarea noului paroh de Mirandola

Parohia “Sfântul Apostol Andrei” din Mirandola ia naştere în luna septembrie în anul 2010 la cererea credincioşilor din Mirandola care frecventau regulat slujbele parohiei din Ostiglia care este la o distanţă de 30 de km de Mirandola.
Din septembrie 2010 până în luna mai 2012 Părintele Andrei Meseşan din parohia Ostiglia săvârşea de două ori pe lună Sfânta Liturghie în biserica “Madonnina” pusă la dispoziţie cu generozitate de Parohia catolică din Mirandola.
În luna mai 2012 această parohie a fost greu încercată pierzând biserica în care se săvârşea Sfânta Liturghie, iar mulţi dintre credincioşi şi-au pierdut casa şi locul de muncă în urma cutremurului care a afectat toată zona.
Reluarea activităţilor a avut loc în luna septembrie 2012 când Părintele Andrei a cerut Părintelui Protopop Marinel să trimită un preot pentru reînceperea misiunii.
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Virgil Bercea responsabil cu diaspora şi prin punerea mâinilor Preasfinţitului Vasile Bizău Episcop de Maramureş în luna octombrie 2012 a avut loc sfinţirea părintelui Diacon Aron Coroian întru preot pe seama parohiei din Mirandola.
Sâmbătă 15 decembrie 2012 a avut loc săvârşirea Sfintei Taine a Maslului şi instalarea noului paroh.
La acest eveniment au participat: Preacucernicul Părinte Protopop Marinel Mureşan, Părintele Andrei Meseşan-Ostiglia, Părintele Dan Todea-Lugo şi Părintele Aron Coroian alături de un număr considerabil de credincioşi.
La sfârşitul Sfântului Maslu a luat cuvântul Don Carlo Truzzi parohul din Mirandola care şi-a arătat bucuria şi disponibilitatea faţă de credincioşii parohiei noastre.
Noul paroh a dăruit lui don Carlo o icoană bizantină şi cartea omagială a Cardinalului Alextandru Todea mulţumindu-i in numele comunităţii pentru ajutorul acordat. Părintele Andrei a salutat pe toţi credincioşii şi colaboratorii acestei comunităţi invitându-i să stea alături de noul păstor căutând împreună să ajungă la sfinţenia la care ne cheamă Hristos.
Dorim noului paroh mult har în noua sa misiune la Mirandola!
Vrednic este!!!
P. Andrei Meseşan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.