Română | Italiano
AcasăŞtiri201227 Decembrie: Sărbătoarea Crăciunului în Parohia din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11726.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11726.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Crăciunului în Parohia din Vicenza

Sărbătoarea Crăciunului în Parohia din Vicenza

Crăciunul sau Naşterea Domnului, una din cele mai importante sărbători ale anului liturgic, a fost serbat şi anul acesta cu mult fast în parohia din Vicenza.
Praznicul, întins pe mai multe zile, a început cu primirea colindătorilor la casa parohială, veniţi în acest an în număr mult mai mare decât în cei precedenţi. Toţi colindătorii au fost răsplătiţi de gazde cu nuci, fructe, covrigi şi dulciuri.
În ziua de Crăciun copiii şi părinţii din parohie l-au primit pe Moş Crăciun, venit cu sacul plin de daruri. Copiii, vizibil emoţionaţi de apariţia - deja în timpul slujbei - a „Moşului” au aşteptat cuminţi sfârşitul liturghiei pentru a primi cadourile de la mult aşteptatul Moş, căruia i-au scris, cu o săptămână înainte, o scrisoare cu lucrurile dorite.
Atmosfera impresionantă s-a încheiat prin colinda „Moş Crăciun cu plete dalbe”, cântat Moşului generos, care şi-a luat rămas bun de la toţi, promiţând că se va întoarce şi la anul.
După Sfânta Liturghie credincioşii s-au retras la casele lor pentru tradiţionalul prânz de Crăciun. Parohul, împreună cu familia sa, a participat la prânzul copios pregătit de persoanele care lucrează ca „asistente la persoană” („badante”).
Sărbătoarea a continuat şi în ziua de 26 decembrie, ziua în care o prăznuim pe Maica Domnului. Dăm laudă Domnului că ne-a învrednicit şi în acest an să sărbătorim sfânta Sa Naştere.
Încheiem cu citat deosebit de adevărat din Pastorala de Crăciun a Preasfinţitului nostru Virgil Bercea, episcop de Oradea Mare: „Eternul Dumnezeu vine, ni se dăruie şi ne cheamă la mântuire…. dar Crăciunul este în fiecare zi dacă îl primim pe Domnul în viaţa noastră cu iubire şi-I pregătim o grotă, o iesle în suflet, unde să I ne închinăm precum păstorii şi magii”.
Consiliul Pastoral - Parohia din Vicenza

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.