Română | Italiano
AcasăŞtiri201231 Decembrie: Un grup de colindători din Parohia din Udine îl colindă pe Arhiepiscopul ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord » Titlu: 11580.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord

Titlu: 11580.jpg

Ştiri

Un grup de colindători din Parohia din Udine îl colindă pe Arhiepiscopul Andrea Bruno Mazzocato

Un grup de colindători din Parohia din Udine îl colindă pe Arhiepiscopul Andrea Bruno Mazzocato

La marea sărbătoare a Naşterii Domnului, un grup de colindători din Parohia românească greco-catolica ÎNVIEREA DOMNULUI din Udine a sosit la poarta palatului patriarhal din Udine pentru a-l colinda pe Arhiepiscopul Andrea Bruno Mazzocato. În al treilea an consecutiv tradiţia românească a colindei este transmisă şi Preasfinţiei Sale Andrea Bruno. De la parter pana la etajul al treilea colindele au răsunat minunat, simţindu-ne pentru un moment ca şi acasă. Preasfinţitul Andrea Bruno ne-a primit călduros, a oferit daruri copiilor prezenţi, iar celorlalţi ascultarea sa atentă şi cuvântul său de suflet. Am adus vestea naşterii Domnului prin colindul tradiţional romanesc, prin conţinutul teologic dar şi devoţional ce se inspiră din Sfintele Scripturi, înnobilând până şi sufletele copiilor cu vestea Naşterii Pruncului Iisus. Am încheiat cu un cântec de Crăciun în limba italiană, “Tu scendi dalle stelle“. Încă de la începutul postului Crăciunului, credincioşii au fost doritori să primească în Seara de ajun a Crăciunului, binecuvântarea arhierească. Acasă este tradiţia să se înceapă colinda de la parohul satului sau al cartierului. Aici îl avem pe Arhiepiscopul de Udine drept părinte spiritual, care ne-a dat biserica San Cristoforo spre folosinţa pentru slujbele noastre în limba romana şi pentru activităţile pastorale din cursul anului bisericesc.
A cere binecuvântarea, a o primi şi a o da mai departe prin exemplul vieţii, prin mărturia vieţii din fiecare zi, acolo unde se află fiecare, la lucru, acasă, la şcoala, când conduce maşina, este o valoare care trebuie păstrată cu delicateţea sufleteasca tipică românului definit “om bun”, “om de treabă”, “om de suflet”, “vrednic de laudă” etc. Să vedem şi să păstram şi aspectele pozitive ale noastre, se vor găsi mereu destui care să le scoată în evidenţă pe cele negative.
S-a dorit păstrarea acestei tradiţii şi aici la Udine pentru a menţine o legătura spirituală cu pastorul nostru italian, aici în locul unde ne aflăm, Arhiepiscopul de Udine, care îşi manifesta apropierea sa faţă de noi invitându-ne duminica 27 ianuarie 2013, începând cu ora 10.00 la Catedrala din Udine pentru a fi părtaşi la Sărbătoarea străinilor imigraţi în cadrul Diecezei de Udine care sunt în comuniunea catolică, de diferite tradiţii şi de diferite naţionalităţi, dar care locuiesc pe teritoriul diecezan. După Sfânta Liturghie în limba italiană, va avea loc o sărbătoare multiculturală şi o masă cu produse tipice.
După mulţi ani de acomodare şi integrare în societatea italiană şi în Arhidieceza de Udine, a venit momentul să contribuim cu diversitatea noastră, prin credinţa care ne uneşte, să-l mărturisim pe acelaşi Hristos care este din belşug în mijlocul nostru.
P. Ioan Mărginean-Cociş

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.