Română | Italiano
AcasăŞtiri201310 Ianuarie: Sărbătoarea popoarelor în Catedrala din Treviso
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11669.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11669.jpg

Ştiri

Sărbătoarea popoarelor în Catedrala din Treviso

Sărbătoarea popoarelor în Catedrala din Treviso

Sărbătoarea popoarelor a început cu mult entuziasm pentru toţi credincioşii catolici de rituri diferite. Această liturghie a avut loc în catedrala din Treviso, fiind prezidată de către Preasfinţia Sa Gianfranco Agostino Gardin. La concelebrare au participat, de asemenea, toţi preoţii responsabili cu enoriaşii de diferite etnii, între şi Pr. Cătălin Pop, de la comunitatea greco-catolică românească din San Donà di Piave.
Celebrarea a început cu prezentarea diferitelor comunităţi: filipineză, francofonă, latino-americană, chineză, nigeriană, braziliană, ucraineană, românească, etc., care, apoi, în cursul slujbei au prezentat cântece, dansuri şi daruri. Printre ei şi oferta noastră, a românilor, care a constat în: pâine, sare şi vin, prezentate de credincioşi, îmbrăcaţi în port naţional.
PSS Gianfranco Agostino a precizat în omilia sa că "Isus Hristos este acelaşi pentru toţi creştinii indiferent de pronunţia lingvistică"; (GESU, IESUS; IISUS, JESU…) şi că "rugăciunea pentru acest 'ISUS' este aceeaşi, dacă o facem cu credinţă, indiferent în ce limbă o rostim".
La sfârşitul liturghiei a mulţumit tuturor comunităţilor care au luat parte la această liturghie comunitară ne-a salutat şi binecuvântat, dorindu-ne un An al Credinţei cât mai plin de daruri şi haruri binecuvântate.
P. Cătălin-Dumitru Pop

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.