Română | Italiano
AcasăŞtiri20107 Aprilie: Sărbătoarea Învierii Domnului în parohia din Venezia-Mestre
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: „Mica Unire sărbătorită cu Mare Veselie” » Titlu: 11158.jpg

Anul: 2019

Eveniment: „Mica Unire sărbătorită cu Mare Veselie”

Titlu: 11158.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Învierii Domnului în parohia din Venezia-Mestre

Sărbătoarea Învierii Domnului în parohia din Venezia-Mestre

Pentru creştini, momentul şi ziua cea mai importantă a anului liturgic este aceea din noaptea sfântă, a Învierii Domnului nostru Isus Cristos din morţi, şi ca atare prezintă cea mai numeroasă de creştini la Slujba Învierii.
Ca şi în fiecare an, din 2002, de când la Venezia-Mestre s-a deschis parohia „San Rocco”, pentru românii greco-catolici din zonă, biserica devine neîncăpătoare, datorită numeroasei prezenţe a credincioşilor, care se adună în jurul preotului paroh şi protopop de Triveneto, Vasile - Alexandru Barbolovici.
Sfânta Slujbă a Învierii a început la orele 22.00, cu prezenţa a aproximativ 200-250 de credincioşi, adunaţi cu multă bucurie dar şi cu multă smerenie la acest eveniment important.
Obiceiul parohiei este acela de a invita adeseori şi autorităţi ale Statului Român, prezente în teritoriu, şi cu care se colaborează totdeauna cu mult succes spre a putea fi într-o legătură continuă şi binefăcătoare pentru toţi românii.
Anul acesta în noaptea Învierii, am avut deosebita plăcere de a-l avea în mijlocul nostru pe noul Consul General al României de la Consulatul General al României din Trieste (via Udine 11, foarte aproape de gara din Trieste), pe domnul Radu Dobre şi pe distinsa doamnă Consul. Consulatul s-a deschis recent şi a devenit locul unde toţi românii din „Triveneto” se pot adresa pentru informaţii şi documente consulare.
La sfârşitul Slujbei Învierii, a avut loc binecuvântarea mâncărurilor tradiţionale de Paşti a românilor: a ouălor, a păştii, a Sf. Paşti şi ale celorlalte bunătăţi, după care cu toţii s-au întors la casele lor plini de bucurie şi de pace interioară.
Pr Vasile Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.