Română | Italiano
AcasăŞtiri201316 Februarie: Preşedintele României primit în audienţă de Papa
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11677.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11677.jpg

Ştiri

Preşedintele României primit în audienţă de Papa

Preşedintele României primit în audienţă de Papa

15.02.2013, Vatican (Catholica) - În această dimineaţă, Papa Benedict al XVI-lea l-a primit în audienţă pe Traian Băsescu, preşedintele României. Acesta s-a întâlnit apoi, conform protocolului, cu Cardinalul Tarcisio Bertone, SDB, secretar de stat al Sfântului Scaun, însoţit de Arhiepiscopul Dominique Mamberti, secretar pentru relaţiile cu statele.
În timpul discuţiilor, care au avut loc într-o atmosferă cordială, s-a discutat despre bunele relaţii dintre România şi Sfântul Scaun, citim în materialul apărut astăzi la serviciul de ştiri al Vaticanului. În particular a fost subliniată tema cooperării de succes la nivel european pentru apărarea valorilor comune şi s-au analizat perspectivele de colaborare între Biserica Catolică şi statul român în spaţiul educaţiei. Nu s-a uitat de problemele care încă afectează comunităţile catolice din România, recunoscându-se contribuţia Bisericii Catolice în integrarea comunităţilor româneşti de peste graniţe.
“Din faptul că vizita mea nu a fost anulată am înţeles respectul Papei Benedict al XVI-lea pentru poporul român”, a declarat preşedintele României, conform Gandul.info. “Am înţeles mâna întinsă creştinilor ortodocşi de creştinii catolici. I-am transmis mesajul creştinilor catolici şi ortodocşi ai României. Un mesaj de solidaritate, de respect.” Conform aceleiaşi publicaţii, preşedintele a mai declarat: “Am avut o întâlnire unică. Nu se va mai repeta şi nu vom mai avea niciodată un asemenea partener. A fost nu doar o întâlnire politică, ci şi o întâlnire de suflet. Am avut sentimentul că în faţa mea este un Papă care nu a avut decât un mesaj: vreau să fii bun. Ceea ce eu cred că mi-a comunicat astăzi Papa a fost că avem nevoie să fim mai buni unii cu alţii”.
www.catholica.ro

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.