Română | Italiano
AcasăŞtiri201326 Februarie: Liturghia în timpul scaunului vacant
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa » Titlu: 11596.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa

Titlu: 11596.jpg

Ştiri

Liturghia în timpul scaunului vacant

Liturghia în timpul scaunului vacant

Începând cu orele 20 ale zilei de 28 februarie 2013 şi până la alegerea noului Pontif în cadrul rugăciunii euharistice, a liturghiei orelor şi în toate celelalte celebrări liturgice, se omite numele Papei şi alte eventuale rugăciuni pentru Papa.
În timpul perioadei scaunului vacant, păstorii şi credincioşii din toată lumea sunt invitaţi să se roage pentru ca Domnul să lumineze minţile cardinalilor electori în împlinirea misiunii lor.
Din momentul anunţului numelui noului Pontif, în afara cazului în care acesta nu a fost încă hirotonit episcop, se va face pomenirea numelui ca de obicei, în cadrul celebrărilor liturgice.
În rugăciunea credincioşilor se pot adăuga următoarele intenţii până la orele 20 din 28 februarie 2013: ”pentru Sfântul Părinte Papa Benedict: ca Domnul să-i dăruiască pace şi sănătate, pentru a continua pe drumul vieţii în rugăciune pentru toată Biserica, să ne rugăm”.
În timpul scaunului vacant: ”Pentru ca Domnul să dăruiască Bisericii sale un Pontif după inima sa, pe de-a întregul consacrat în slujba poporului lui Dumnezeu, pentru ca Părinţii Cardinali să se lase conduşi de lumina Spiritului sfânt, să ne rugăm”.
†Virgil Bercea

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.