Română | Italiano
AcasăŞtiri201311 Martie: Ziua Internaţională a Femeii în Parohia din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11620.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11620.jpg

Ştiri

Ziua Internaţională a Femeii în Parohia din Vicenza

Ziua Internaţională a Femeii în Parohia din Vicenza

De câţiva ani, celebrarea Zilei Mondiale a Femeii în Parohia din Vicenza a devenit o tradiţie.
Toate momentele festivităţii, datorită faptului că au fost ţinute duminica - zi liberă pentru majoritatea creştinilor -, s-au bucurat de o numeroasă prezenţă.
Evenimentele au început duminica dimineaţa prin celebrarea Sfintei Liturghii. Anul acesta festivitatea a coincis cu „Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi” sau a lăsatului sec de carne.
Părintele paroh a profitat de acest moment pentru a ţine o cateheză asupra importanţei acestei duminici, vorbind despre Judecata Finală a lui Dumnezeu asupra istoriei. A rechemat imaginile „Judecăţii de Apoi” a celebrului Michelangelo din Capela Sixtină din Roma şi a lui Giotto din Capela Scrovegni din Padova, opere oglindesc faptul că printre salvaţi şi condamnaţi găsim multe categorii de persoane: papi, regi, episcopi şi oameni obişnuiţi.
Părintele a subliniat faptul că: „nu este poziţia sau funcţia care determină mântuirea, ci ceva mai profund legat de credinţă şi caritate pe care fiecare a exercitat sau nu în viaţa aceasta. Creştinul care doreşte să-l întâlnească pe Dumnezeu are ACUM am o şansă foarte mare. În săraci, în cei cărora le este foame, în cei care sunt străini, bolnavi, în nevoie ... creştinul are marea oportunitate de a-l întâlni pe acel Dumnezeu, pe care, de multe ori, în aceste persoane, ni se pare dificil să-l recunoaştem… Cu cât deschidem mai bine ochii şi vedem că săracul este o şansă de iubire şi de concretă caritate, cu atât mergem spre o Judecată de mântuire. În schimb, dacă ne construim viaţa pe egoism şi pe orbire faţă de ceilalţi, atunci chiar de acum ne condamnăm să ne îndepărtăm de Dumnezeu”.
După Dumnezeiasca Liturghie credincioşii s-au îndreptat spre Sala festivă, pregătită de tinerii parohiei cu o seară înainte, pentru a lua prânzul împreună şi pentru a sărbători Ziua Doamnelor.
După tradiţionalul „Bun Venit” al părintelui paroh şi rugăciunea înaintea mesei, a urmat prânzul, intercalat de momente de poezie şi cântece populare româneşti.
Momentul muzical a fost asigurat de către domnii Ciprian Nechita şi George Crasmaciuc, cărora mulţumim, pe această cale, pentru disponibilitatea şi generozitatea pe care o demonstrează de fiecare dată faţă de parohia noastră.
Un gând de mulţumire specială se îndreaptă către doamnele care au pregătit prânzul, echivalat cu o „mică nuntă”.
Gânduri de recunoştinţă se îndreaptă spre Consiliul Pastoral şi către tinerii parohiei, mereu disponibili solicitărilor de interes general lansate în cadrul parohiei.
          
Monica Salanschi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.