Română | Italiano
AcasăŞtiri201328 Martie: Pelerinajul comunităţii româneşti din Vicenza la Roma
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11679.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11679.jpg

Ştiri

Pelerinajul comunităţii româneşti din Vicenza la Roma

Pelerinajul comunităţii româneşti din Vicenza la Roma

În acest an, dedicat redescoperirii şi aprofundării credinţei noastre, comunitatea românească din Vicenza propune un pelerinaj care are scopul de a favoriza relaţia dintre credinţă şi artă.
          
Ziua 1-a: Vineri, 28 iunie 2013: Vicenza - Roma.
Ora 06.00: întâlnirea participanţilor în faţa Bisericii noastre la Vicenza şi plecarea cu autocarul în direcţia Bologna / Florenţa. Prânz liber pe drum.
Sosirea la Roma şi începutul vizitei oraşului Roma. Vom începe cu „San Paolo Fuori le Mura”, apoi vom continua cu „San Giovanni Laterano” (construită de către Constantin în secolul al IV-lea, vechi scaun papal), una dintre cele mai bogate biserici din Roma şi din întreaga lume; oprire la „Santa Scala”. Seara întoarcerea la hotel, cina şi ieşire în oraş.
          
Ziua a 2-a: Sâmbătă 29 iunie 2013: Vatican.
Mic dejun. Plecarea spre Vatican. Vizitarea Muzeelor de la Vatican, ale căror colecţii au început deja în timpul lui Sixt al V-lea, în secolul al XVI-lea, şi care de-a lungul secolelor s-au îmbogăţit cu mai multe piese valoroase, aranjate în diverse galerii.
În special, vom vizita faimoasa Capelă Sixtină, capodopera lui Michelangelo („Judecata Universală”), etc. Vom intra, apoi, în bazilica S. Petru şi vom continua vizita în interiorul celei mai mari Bazilici a creştinismului. Aceasta găzduieşte nepreţuite capodopere de artă: „la Pietà” de Michelangelo, vechea statuie a Sf. Pietru de Arnolfo de C., mormintele papilor, şi frumosul mozaic al Şcolii Vaticanului, etc.
Va urma masa de prânz la un restaurant din Vatican.
După-amiaza vizita Romei creştine: Sf. Petru in Vincoli (Moise al lui Michelangelo) şi S. Maria Maggiore, extraordinară bazilică paleocreştină. Seara întoarcerea la hotel, cina şi ieşire în oraş.
          
Ziua 3 - Duminica 30 iunie 2013 Roma - Vicenza.
Mic dejun. În dimineaţa zilei continuarea ultimelor vizite ale „Oraşului Etern”. Apoi, vom merge în Piaţa Sf. Petru pentru a participa la „Angelus”. Masa de prânz în Vatican. După-amiaza întoarcerea la Vicenza, cu opriri intermediare, şi sosirea, prevăzută seara.
          
Taxa individuală: 280.00 EURO
          
Preţul include:
- Călătoria cu autocarul - taxe - ZTL - serviciul conducătorului auto;
- Cazarea în camere duble cu baie proprie. Pensiune completă începând cu la cina din ziua 1-a, până la masa de prânz din ziua a 3-a. Băuturi incluse la masă: ¼ vin + ½ apă minerală pe persoană, pentru fiecare masă.
- Intrarea la Muzeele Vaticanului şi asigurare de călătorie: asigurare medicală şi a bagajelor cu Allianz Global Assistance.
          
Preţul nu include:
Servicii de Ghid – Bacşiş - lucruri de natură personală. Alte intrări (dacă între timp se decid vizitarea altor obiective turistice). Suplimentul pentru camera single € 20,00 pe persoană, pe noapte.
          
Documente necesare:
Carte de identitate.
          
Înscrierea cu un avans de € 80.00 înainte de 19/04/2013 - Sold în termen de 15 de zile înaintea plecării.

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.