Română | Italiano
AcasăŞtiri201328 Martie: Prezentare de carte la Udine. Mărturii de credinţă din perioada dictaturii ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11611.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11611.jpg

Ştiri

Prezentare de carte la Udine. Mărturii de credinţă din perioada dictaturii comuniste din România

Prezentare de carte la Udine. Mărturii de credinţă din perioada dictaturii comuniste din România

COMUNICAT DE PRESĂ
Prezentarea extraordinară şi la Udine a cărţii "Lanţuri şi teroare": mărturie preţioasă a rezistenţei prin cultură şi credinţă într-o perioadă în care libertatea religioasă era un vis - anii dicaturii comuniste în România.
Prezentarea cărţii Lanţuri şi teroare va avea loc Duminică 7 aprilie la orele 19 în Biserica San Cristoforo din Udine centru. Cartea-document reprezintă mărturia directă şi autentică a victimei regimului comunist în România, Episcopul Ioan Ploscaru, care alături de alţi şapte episcopi martiri ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice din România au suferit persecuţia şi opresiunea închisorilor comuniste. Aducerea aminte a sacrificiului lor reprezintă căutarea adevărului şi un semn incontestabil de speranţă pentru urmaşi: pentru toţi cei care împărtăşesc aceeaşi credinţă şi pentru cei care au nevoie încă de o mărturie de credinţă aşa recentă şi directă precum martiriul!
Martirii contemporani pe care România i-a dat creştinătăţii rămân mereu stâlpi puternici şi incontestabili ai credinţei şi ai libertăţii ca dar suprem pentru toţi oamenii, exemple vii "ale unui mărturisitor care a ştiut să înfrunte Calea Crucii, într-o perioadă în care regimul comunist ateu a făcut tot posibilul pentru dezrădăcinarea unei Biserici care călăuzise spre mântuire numeroase persoane şi care a pregătit o anume clasă de intelectuali care a contribuit la renaşterea culturală în Transilvania" şi în România" (PS. Ep. Claudiu Lucian Pop).
Prezenţa extraordinară a PS. Sale Alexandru Masian, martor ocular şi direct a acelor vremuri, prof. Giuseppe Munarini, care a revizuit textul in italiana si a facut notele pentru cititorul italian.
Va fi prezent primarul oraşului Udine prof. Furio Honsell, Consului general al României la Trieste, dr. Caosmin Dumitrescu şi multe ale personalităţi marcante din Friuli atente la această temă.
Vor fi proiectate fragmente din filmări de epocă şi se va da citire din scrierile episcopilor martiri.
p. Ioan Marginean-Cocis

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.