Română | Italiano
AcasăŞtiri201315 Aprilie: Vizită pastorală şi prezentare de carte în Parohia din Villafranca
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord » Titlu: 11661.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord

Titlu: 11661.jpg

Ştiri

Vizită pastorală şi prezentare de carte în Parohia din Villafranca

Vizită pastorală şi prezentare de carte în Parohia din Villafranca

Ziua de 14 aprilie va rămâne pentru mult timp în memoria credincioşilor care au luat parte la Sfânta liturghie celebrată de Preasfinţitul Episcop de Lugoj, Alexandru Mesian. Pentru comunitatea românilor din Villafranca este un dar special să primească binecuvântarea arhierească în două duminici la rând: duminică 7 aprilie a fost prezent în mijlocul nostru Preasfinţitul Virgil Bercea, Episcop de Oradea; iar acum Preasfinţitul Mesian, cu ocazia prezentării cărţii „Lanţuri şi teroare” de Ioan Ploscaru, tradusă acum şi în limba italiană.
          Încărcătura sufletească a acestei zile este dublă: pe de o parte cuvintele din inimă adresate credincioşilor în timpul predicii, au găsit loc în inimile lor însetate de dragoste şi prezentarea „lecţiei de credinţă” a martirilor noştri care şi-au sacrificat viaţa pentru Cristos, pe de altă parte. Aşadar dragostea şi sacrificiul sunt cuvintele pe ordinea de zi. Pentru noi cei care celebrăm la fiecare liturghie Misterul prezenţei reale a Domnului nostru Isus Cristos, care şi-a întins mâinile pe cruce pentru a ne îmbrăţişa, este o actualizare continuă a iubirii Sale.
Seara, la prezentarea cărţii, am trăit din nou cele două stări, dragostea şi suferinţa. O seară minunată în care „mai mai că a trebuit să ne ţinem de băncile din biserică pentru a rămâne cu picioarele pe pământ” când corul polifonic din Villafranca a deschis prezentarea cărţii cu câteva piese care şi acum îmi vibrează în vene, de exemplu: „stabat mater”de Mikulas Moiszes, şi „eli eli, lemah sabactani ”, de Gyorgy Bardos, sau „lacrimosa” de Wolfgang Amadeus Mozart, şi „ave Maria” de Giaovanni Geraci, încheind seara cu „alleluia” de Geoge F. Hendel. Nimic mai potrivit pentru numerosul auditoriu din biserica fraţilor capucini, unde s-a ţinut prezentarea şi care, deşii încheiată seara, nu se putea desprinde, aplaudând continuu.
P. Petrovan Dumitru

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.