Română | Italiano
AcasăŞtiri201019 Iulie: Înfiinţarea „Centrului Pastoral pentru imigranţii români” din Vicenţa
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: CENTENARUL MARII UNIRI la UDINE. Evenimentul "DINCOLO DE GRATII" 2018 » Titlu: 10999.jpg

Anul: 2018

Eveniment: CENTENARUL MARII UNIRI la UDINE. Evenimentul "DINCOLO DE GRATII" 2018

Titlu: 10999.jpg

Ştiri

Înfiinţarea „Centrului Pastoral pentru imigranţii români” din Vicenţa

Înfiinţarea „Centrului Pastoral pentru imigranţii români” din Vicenţa

După cinci ani de activitate pastorală, la 7 iulie 2010, prin bunăvoinţa Mons. Cesare Nosiglia, episcop de Vicenza, a luat fiinţă „Centrul Pastoral pentru imigranţii români” din Vicenza.
Responsabil al Centrului a fost numit părintele Raimondo Salanschi, persoana care, încă din anul 2005, a început activităţile sus numitului Centru.
Biserica românească unită este un important loc de întâlnire a tuturor românilor din Vicenţa şi are ca scop, în afara slujbelor duminicale, cultivarea spiritului românesc în zona oraşului, prin diferite activităţi propuse de-a lungul întregului an pastoral.
Înfiinţarea Centrului este de o importanţă majoră pentru comunitatea din Vicenţa, datorită faptului că Biserica, chiar şi în diasporă, este de foarte multe ori singura instituţie care reuşeşte să îi adune la un loc pe români, contribuind nu doar la o viaţă normală din punct de vedere spiritual, dar şi la menţinerea sentimentului de identitate naţională românească.
Mulţumim Celui de Sus dar şi Întâi-Stătătorilor noştri pentru efortul depus în slujba credincioşilor şi neamului românesc din acest colţ al Italiei.
Consiliul Pastoral - Parohia Vicenţa

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.