Română | Italiano
AcasăŞtiri20136 Mai: Învierea Domnului la Mestre
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11609.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11609.jpg

Ştiri

Învierea Domnului la Mestre

Învierea Domnului la Mestre

Învierea Domnului, Sfintele Pasti, este sărbătoarea creştinismului, o sărbătoare a bucuriei depline, a luminii, a comuniunii, a sufletului, o bucurie prin excelenta pentru ca e eterna. Învierea Domnului este forţa si învierea tuturor oamenilor, este biruinţa asupra morţii însăşi, “Eu sunt Învierea si Viaţa”,este semnul biruinţei Sale si garanţia mântuirii noastre. Sărbătoarea Paştilor da expresia acestei bucurii si lumini nemărginite. Pastile sunt “sărbătoarea sărbătorilor” pe deplin resimţită azi de toţi creştinii de rit oriental, care îşi manifesta aceasta bucurie debordantă în noaptea Învierii si in zilele ce urmează prin binecunoscutul salut: “Hristos a înviat”, vestind lumii întregi, asa cum Ev. Matei ne indemnă, vestea cea mare, a Învierii Domnului. Aceasta sărbătoare a fost, ca în fiecare an, pe deplin resimţita şi sărbătorită şi de comunitatea greco-catolică de la Mestre (Venezia).
La slujba Învierii, una dintre cele mai frumoase slujbe, au luat parte zeci de romani pentru a celebra alături de preotul protopop de Triveneto, Vasile Alexandru Barbolovici, si împreună cu studenţii la teologie, trecerea lui Isus de la moarte la viaţă, de la pământ le cer, aducând tuturor creştinilor, vestea cea buna, vestea cea mare. Cântul şi pricesnele tipice acestei sărbători creştine au fost nelipsite din inimile şi de pe buzele tuturor credincioşilor, cum nelipsite au fost si coşurile pline cu bucate alese, specifice tradiţiei: ouă roşii, drob, friptura de miel şi nelipsita pasca.
“Aceasta este ziua care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm şi să ne veselim într-însa” cântând împreună “Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând, si celor din morminte viaţă dăruindu-le”!
Paşte fericit, lumină şi iubire în suflet, pace şi bunăstare pentru toţi romanii de pretutindeni!
Ioana Opris

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.