Română | Italiano
AcasăŞtiri201012 Septembrie: Hramul Bisericii "Naşterea Maicii Domnului" din Ostiglia
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11614.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11614.jpg

Ştiri

Hramul Bisericii "Naşterea Maicii Domnului" din Ostiglia

Hramul Bisericii "Naşterea Maicii Domnului" din Ostiglia

Sărbătoarea “Naşterii Maicii Domnului” este pentru românii din Ostiglia zi de bucurie şi mulţumire adusă Maicii Domnului care este ocrotitoarea comunităţii noastre.
Şi în acest an, în data de 12 septembrie credincioşii care frecventează slujbele bisericii noastre au organizat o serie de evenimente prin care s-a dorit să se scoată în evidenţă tradiţia noastră bizantină din punct de vedere cultural si spiritual.
Oaspeţii de seama din acest an au fost Părintele Protopop de Triveneto Vasile Barbolovici şi Părintele Ieromonah Irineu stareţul Mănăstirii Prislop împreună cu grupul folcloric ITHIS din Maramureş, România.
Anul acesta comunitatea română a avut posibilitatea să invite prieteni români şi italieni pentru a sărbători împreună.
Evenimentele încep vineri cu deschiderea expoziţiei de icoane ruse având tema “Dumnezeirea văzută de om” încheindu-se duminică seara.
Sâmbătă seara la ora 20:00 împreună cu cei doi preoţi invitaţi s-a săvârşit Sfântul Maslu de obşte având un număr considerabil de credincioşi care au trăit momentul rugăciunii pentru tămăduirea trupească şi sufletească.
Duminică la ora 11:00 s-a săvârşit Sfânta Liturghie în limba română şi italiană prezidată de Părintele Protopop Vasile Barbolovici. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohial şi de cel Grigorian (italian).
Biserica fiind plină şi spiritul de rugăciune intens, îl face pe unul din credincioşi să afirme următoarele: “am simţit Harul lui Dumnezeu peste tot şi peste toate” ceea ce a dat tuturor multă pace şi bucurie.
După terminarea Sfintei Liturghii cu toţii ne-am bucurat pentru bucatele tradiţionale româneşti pregătite de comunitatea noastră trăind momente de adevărată comuniune frăţească. Erau prezenţi mulţi români, italieni, preoţi şi autorităţile civile.
Sărbătoarea se încheie cu un moment de bucurie şi veselie oferit de grupul folcloric ITHIS din Prislop prin cântecul lor autentic şi dansul maramureşean care a avut loc în curtea primăriei din Ostiglia.
Această sărbătoare este rodul muncii făcute împreună: de consiliului parohial, de parohia italiană, de primăria locală şi de cei ce au ajutat la bucătărie sau la organizarea evenimentului.
Mulţumiri aduc lui Dumnezeu şi Maicii Sale dar şi celor care au susţinut prin muncă sau financiar această acţiune.
Mulţumiri invitaţilor noştri şi tuturor celor care au participat cu bucurie alături de comunitatea noastră!
Pr Meseşan Andrei

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.