Română | Italiano
AcasăŞtiri201327 Mai: Prima întâlnire de reorganizare a Consiliului pastoral parohial la Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11643.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11643.jpg

Ştiri

Prima întâlnire de reorganizare a Consiliului pastoral parohial la Vicenza

Prima întâlnire de reorganizare a Consiliului pastoral parohial la Vicenza

Duminică 26 mai a.c. a avut loc la Vicenza prima întâlnire de reorganizare a Consiliului Pastoral Parohial din localitate.
La întâlnire au participat atât membri ai Consiliului pastoral scadent cât şi reprezentanţi ai grupurilor din parohie.
Noul Consiliu Pastoral îşi va începe mandatul de patru ani în toamnă şi va fi compus, după modelul italian, nu numai din „consilierii tradiţionali” ci şi din reprezentaţi ai diverselor realităţi prezente în parohie.
La această primă întâlnire a fost prezentă reprezentata „badantelor” şi perechea care va reprezenta tinerii parohiei, urmând ca la a doua întâlnire preliminară Consiliul să reunească reprezentanţii celorlalte grupuri din parohie.
La şedinţă s-a discutat despre situaţia actuală a Centrului Pastoral pentru Imigranţii Români din Vicenza - existent din 23 octombrie 2005, şi înfiinţat legal la 7 iulie 2010 -, despre situaţia parohiei în general, precum şi despre programele proxime aflate în calendar, între care excursia la Aquilea şi Grado şi Tradiţionala Ieşire de dinainte de vacanţe.
Reuniunea de duminică s-a desfăşurat într-un climat de adâncă fraternitate. Noii membri au avut ocazia să se cunoască mai bine între ei şi să cunoască realităţile parohiei. În timpul şedinţei soţiile epitropilor s-au adunat într-o sală alăturată unde, şi ele, au avut posibilitatea să se cunoască şi să-şi împărtăşească bucuriile şi dificultăţile cu care se confruntă în Italia.
După şedinţă a urmat prânzul cu toţi cei prezenţi, pregătit cu mare dăruire de către câţiva tineri din parohie.
P. Raimondo Salanschi

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.