Română | Italiano
AcasăŞtiri201010 Octombrie: Don Bruno Maggioni în vizită la parohia română unită din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11717.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11717.jpg

Ştiri

Don Bruno Maggioni în vizită la parohia română unită din Vicenza

Don Bruno Maggioni în vizită la parohia română unită din Vicenza

Data de 10 octombrie 2010 intră în calendarul Bisericii Române Unite din Vicenza ca o zi de mare importanţă, prilejuită, în special, de prezenţa a unuia dintre cei mai mari biblişti contemporani italieni: don Bruno Maggioni.
Hirotonit preot în dieceza de Como, în anul 1955, în prezent locuieşte în aceeaşi localitate.
A studiat teologia şi Ştiinţele biblice la Universitatea Gregoriană şi la Institutul Biblic Pontifical din Roma. Actualmente, predă cursuri de exegeză despre Noul Testament la Facultatea de Teologie din Milano şi Introducere în teologie la Universitatea Catolică „Sacro Cuore” din Milano, dar şi conferinţe şi diverse cursuri în întreaga Peninsulă.
Este un scriitor prolific, având zeci de articole scrise, toate axate pe Biblie şi Cuvântul lui Dumnezeu.
La Sfânta Liturghie, prezidată de către marele învăţat, în Biserica românească „Santa Maria in Araceli” au participat şi don Lino Genero, administratorul comunităţii italiene şi pr. Raimondo Salanschi, recent numit responsabil cu pastorala comunităţii româneşti din provincia de Vicenza.
Don Bruno, comentând evanghelia despre cei zece leproşi, prin pilda credinciosului samarinean, a scos în evidenţă rolul diversităţii şi implicit al „străinului” în societate. Samariteanul din evanghelie, deşi străin, a fost singurul care a recunoscut că Dumnezeu şi-a înfăptuit lucrarea prin Hristos. Drept pentru care Mântuitorul, după ce îl întrebă în mod retoric: „Oare nu toţi cei zece au fost curăţaţi? Ceilalţi nouă unde sunt?”, îi cere samariteanului recunoscător să meargă la casa sa spunându-i: „Credinţa ta te-a vindecat”. Orice lucrare mântuitoare pe care Dumnezeu o înfăptuieşte prin Hristos se datorează credinţei. “Ridică-te”, verb pe care evanghelistul îl va folosi pentru a exprima Învierea lui Hristos în ziua de Paşti, spune Isus oricui se apropie de El cu credinţă recunoscându-l ca Emanuel, Dumnezeu-cu-noi.
După Sfânta Liturghie solemnă a urmat „prânzul împreună”, pregătit de credincioasele parohiei.
Mulţumim, pe această cale, părintelui Lino Genero pentru generozitatea pe care o manifestă faţă pe credincioşii români în parohia pe care o păstoreşte, dar şi tuturor colaboratorilor care, cu abnegaţie, au contribuit la buna desfăşurare a evenimentului.
Consiliul Pastoral - Parohia Vicenţa

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.