Română | Italiano
AcasăŞtiri20135 Septembrie: Circulara PF Lucian: 7.09.2013 - zi de post şi de rugăciune pentru pace în ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11683.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11683.jpg

Ştiri

Circulara PF Lucian: 7.09.2013 - zi de post şi de rugăciune pentru pace în Siria şi în lumea întreagă

          
Preasfinţiile Voastre,
Cucernici Părinţi,
Iubiţi Credincioşi,
          
          
După cum cunoaşteţi, la rugăciunea Angelus de duminică 1 septembrie 2013, Sf. Părinte Papa Francisc a instituit pentru ziua de sâmbătă 7 septembrie 2013, în ajunul sărbătorii Naşterii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, o zi de post şi de rugăciune pentru a cere darul păcii în Siria, în Orientul Mijlociu şi în lumea întreagă.
Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică se alătură în comuniune de rugăciune şi de solidaritate frăţească cu Bisericile din Orientul Mijlociu şi, îndeosebi cu Biserica din Siria, în aceste momente dramatice când credincioşii acelor locuri, leagăn al creştinismului, trăiesc drama persecuţiei pentru credinţă, fiind victime ale fanatismului.
Pe lângă respectarea acestei zile de pocăinţă la care invit cu căldură pe toţi fiii Bisericii noastre, Sf. Părinte a cerut tuturor Bisericilor particulare să organizeze momente liturgice pentru această intenţie. Motiv pentru care, în toate bisericile şi catedralele de pe cuprinsul teritoriului Bisericii Greco-Catolice din România se vor celebra rânduieli liturgice potrivite acestui moment, în conformitate cu normele liturgice în vigoare şi cu dispoziţiile Ierarhului locului.
Prin această comuniune în rugăciune şi în spirit de pocăinţă, aşa cum a afirmat Sf. Părinte, cerem bunului Dumnezeu acest mare dar al păcii pentru iubita naţiune siriană şi pentru toate situaţiile de conflict şi de violenţă din lume. Cu adevărat, „omenirea are nevoie să vadă gesturi de pace şi să audă cuvinte de speranţă şi de pace!”
Uniţi în rugăciune şi în comuniune de slujire, Vă transmitem arhiereasca binecuvântare.
          
          
† Lucian Cardinal Mureşan
Arhiepiscop Major
          
† Claudiu Lucian Pop
Episcop al Curiei

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.