Română | Italiano
AcasăŞtiri201310 Septembrie: Ostiglia: Consacrată biserica dedicată ritului bizantin
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11686.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11686.jpg

Ştiri

Ostiglia: Consacrată biserica dedicată ritului bizantin

Ostiglia: Consacrată biserica dedicată ritului bizantin

O adunare de peste şapte sute de credincioşi, doi episcopi şi peste 25 de preoţi au participat la sfinţirea bisericii române unite cu Roma, greco-catolice. Este vorba de capela dedicată Sf. Antonie a fostului spital Belfanti care a fost adaptată conform tradiţiei orientale după ritul bizantin, mulţumită muncii părintelui Andrei Meseşan, paroh al Comunităţii parohiale române şi cu sprijinul a multor voluntari. Slijba a început cu o procesiune care, începând de la Biserica parohială din Ostiglia a adus pe P.S. Sa Virgil Bercea , Episcop de Oradea Mare şi pe S.E. Mons. Roberto Busti, Episcop de Mantova, la biserica românească, continuând cu Sf. Liturghie greco-catolică. P.S. Virgil a dăruit Episcopului Busti un engolpion, icoană sfântă a Maicii Domnului care este purtată de episcopii orientali, conferindu-i deasemenea parohului, don Bruno Ghiroldi, demnitatea de stavrofor, crucea pectorală bizantină.
Semne de apropiere bisericească faţă de care parohul, părintele Andrei şi-a manifestat recunoştinţa: "Mulţumesc tuturor celor din Ostiglia nu numai că m-au primit ca pe un frate şi m-au susţinut - a spus - şi autorităţilor care m-au ajutat să ajung la realizarea acestui obiectiv". La Ostiglia este prima biserică bizantină românească din zona de Mantova, la care se adună românii greco-catolici din Mantova, dar şi din Basso Modenese, din Rodigino şi din Basso Veronese. A doua capelă se înfiinţează la Mantova, în oraş.
Pr. Andrei Meseşan este în Italia din 2001 şi este la Ostiglia din 2008. Căsătorit, conform tradiţiei Bisericilor Oraientale şi are un fiu.
Slujbele în limba română se vor ţine duminica la ora 10.30.
fr. r.

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.