Română | Italiano
AcasăŞtiri20131 Octombrie: Noul coordonator pentru pastoraţia imigranţilor greco-catolici români în ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Biserica din Toscana reunită la Florenţa » Titlu: 11577.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Biserica din Toscana reunită la Florenţa

Titlu: 11577.jpg

Ştiri

Noul coordonator pentru pastoraţia imigranţilor greco-catolici români în Italia

Noul coordonator pentru pastoraţia imigranţilor greco-catolici români în Italia

Roma -
Părintele Ioan Alexandru Pop este noul Coordonator naţional pentru misiunea pastorală a imigranţilor greco-catolici români din Italia.
Numirea oficială a ajuns în dimineaţa de astăzi în cadrul prezentării Comunicatului final al lucrărilor Consiliului Permanent al CEI, desfăşurat la Roma în perioada 23-25 septembrie.
Noului Coordonator îi transmitem urări de bine din partea Fundaţiei Migrantes.
          
Curriculum vitae al P.C. Pr. Ioan Alexandru Pop
Preacuviosul părinte s-a născut pe 20 ianuarie 1978, în Românaşi, Eparhia de Oradea, România, hirotonit preot pe 15 august 2002.
Între anii 1984-1992 a urmat Şcoala primară şi gimnazială din oraşul de reşedinţă Zalău, din 1992 până în 1996 Seminarul minor "Inocenţie Micu Klein" din Cluj-Napoca, Eparhia de Cluj-Gherla, din 1996 până în 2001 Seminarul major "Institutul Teologic Român Unit cu Roma" Oradea, Eparhia de Oradea Mare.
Din 18 august 2002 până în 19 august 2003 a fost numit vice-paroh al Parohiei protopopiale "Sfânta Familie" din Zalău, Eparhia de Oradea Mare.
În 2002 a terminat Licenţa în teologie în cadrul Facultăţii de Teologie a "Universităţii Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, cu lucrarea "Castitatea căsătoriei şi castitatea consacrată".
Din 2003 până în 2006 a fost student în cadrul Facultăţii de Drept Canonic "San Pio X" din Veneţia, agregată Universităţii Pontificale "Santa Croce", Roma, unde a absolvit cu lucrarea "La cura pastorale delle comunità dei fedeli orientali cattolici romeni in Italia".
Din 4 septembrie 2006 până în 8 august 2008, a fost numit asistent spiritual pentru îngrijirea pastorală a credincioşilor români greco-catolici, în cadrul Diecezei de Terviso, Fosslata di Piave.
Din 2007 până în prezent urmează doctoratul în cadrul Facultăţii de Drept Canonic, Universitatea Pontificală "Santa Croce", Roma, cu tema “Il clero nel diritto particolare della Chiesa Arcivescovile maggiore romena. I commenti e la legislazione della disciplina del clero uxorato”.
Din 1 septembrie 2009 a fost numit oficial în cadrul Consiliului Pontifical pentru Textele Legislative.
          
Trad. Pr. Ioan Marginean-Cociş
http://www.migrantesonline.it

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.