Română | Italiano
AcasăŞtiri201314 Octombrie: “Sărbătoarea întâlnirii” la Padova
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11645.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11645.jpg

Ştiri

“Sărbătoarea întâlnirii” la Padova

“Sărbătoarea întâlnirii” la Padova

Sub patronajul oficiului Migrantes al Diecezei de Padova, în după-amiaza zilei de 6 octombrie 2013, s-a desfăşurat în parohia „Templul Păcii” sărbătoarea anuală a întâlnirii tuturor comunităţilor etnice catolice prezente la Padova. În ciuda vremii ploioase, s-au strâns totuşi reprezentanţi ai comunităţilor africane anglofone, africane francofone, hispano-americane, filipineză, poloneză, românească de rit bizantin şi respectiv de rit latin, ucrainiană, indiană, precum şi din cea sri-lankeză. Structura sărbătorii a fost gândită de către d-na Maria Lepădatu, membră atât a consiliului pastoral al comunităţii româneşti greco-catolice, cât şi al celui diecezan.
La început, pr.Elia Ferro, delegatul diecezei de Padova pentru imigraţi a fost primit cu pâine, sare şi ţuică, după un străvechi obicei românesc, urmând un program etnico-cultural. În prima parte a acestuia, asociaţia africană „Eben” a propus o interesantă “prezentare de modă” africană, arătându-se celor prezenţi câteva modele de paňa (îmbrăcămintea tipică a femeilor africane) cu toate sensurile şi simbolistica legate de culorile şi desenele prezente pe materialul textil. Al doilea moment a fost constituit de dansurile latino-americane, iniţial cel ecuadorian şi apoi cel columbian.
Printr-o serie de diapozitive au fost prezentate aspecte istorice, culturale şi religioase a trei ţări: Sri Lanka, România şi Ucraina. Un alt moment care i-a atras şi implicat deopotrivă pe toţi, a fost acela al tombolei. Sărbătoarea s-a încheiat cu o degustare în formă de bufet suedez, în care diferite comunităţi au pregătit şi servit bucate tipice.
p. Cristian Sabău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.