Română | Italiano
AcasăŞtiri201320 Octombrie: Ziua Mondială a Misiunilor la Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11617.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11617.jpg

Ştiri

Ziua Mondială a Misiunilor la Vicenza

Ziua Mondială a Misiunilor la Vicenza

Duminică 20 octombrie 2013 s-a celebrat Ziua Mondială a Misiunilor. Evenimentul a fost serbat şi în parohia românească din Vicenza.
După Dumnezeiasca Liturghie în limba română, credincioşii s-au îndreptat spre biserica „Araceli Nuova” (după cum se ştie, parohia Araceli are două biserici, dintre care una – cea mai mare – a fost încredinţată comunităţii româneşti) pentru a participa la eveniment. Au fost prezenţi, în afară de comunitatea italiană şi română, membri ai Centrelor pastorale pentru imigranţii filipinezi şi ghanezi.
În cuvântul de învăţătură, ţinut de Pr. Raimondo Salanschi, acesta a subliniat importanta acestei zile, reliefând două aspecte importante: universalitatea bisericii catolice şi existenţa misiunilor în comunitatea italiană.
Părintele a subliniat, printre altele, faptul că dacă până acum erau italienii cei care mergeau să facă misiune în alte ţări - în special în cele din lumea a treia -, de acum sunt membrii acestor misiuni străine care vin în comunităţile italiene. Dacă până acum erau preoţii italieni care mergeau împreună cu enoriaşii lor în diferite ţări ale lumii pentru a câştiga „o pâine mai bună”, iată că acum sunt alţii care vin pe tărâm italian pentru a face acelaşi lucru.
Care italian se gândea acum 20 de ani că în provincia (judeţ n.n.) de Vicenza urma să ajungă un număr atât de mare de străini?
Pr. Raimondo a încurajat comunităţile italiene să-i primească pe străini - consideraţi de multe ori „creştini de periferie” - şi să nu înceteze să vestească în rândul lor - după îndemnul papei Francisc -, evanghelia prin fapte.
La sfârşitul intervenţiei sale i-a mulţumit credincioşilor italieni primirea călduroasă de care aceştia au dat dovadă în aceşti 8 ani de prezenţă în sânul parohiei.
După celebrarea euharistică a urmat un prânz copios, pregătit, ca de obicei, cu mare dăruire de „badantele” din parohie.
Mulţumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite în aceşti ani şi-L rugăm să vegheze asupra noastră si să ne păzească cu al Său har şi a Sa iubire de oameni.
Consiliul pastoral parohial al parohiei din Vicenza

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.