Română | Italiano
AcasăŞtiri201321 Octombrie: Prezenţa Consulului General al României de la Trieste, Dl Cosmin Dumitrescu, ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului » Titlu: 11633.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului

Titlu: 11633.jpg

Ştiri

Prezenţa Consulului General al României de la Trieste, Dl Cosmin Dumitrescu, la Sf. Liturghie din parohia din Mestre

Prezenţa Consulului General al României de la Trieste, Dl Cosmin Dumitrescu, la Sf. Liturghie din parohia din Mestre

Ca în fiecare duminică, la biserica San Rocco din Mestre preotul protopop Vasile A. Barbolovici celebrează Sf Liturghie la care iau parte zeci de români şi moldoveni. Azi, 20 octombrie, în mijlocul românilor prezenţi la slujbă a fost prezent şi Consulul General de la Trieste, Dl. Dr. Cosmin Dumitrescu împreună cu familia. Un eveniment inedit aş spune dar “nu o ocazie unică” după cum a afirmat Dl Consul care a ţinut să precizeze că astfel de ocazii unice de a-l întâlni sau de a întâlni alţi reprezentanţi consulari au fost abolite odată cu numirea sa ca Şef al Secţiei Consulare a Ambasadei României la Roma, în 2007.
Pentru mai bine de o oră Dl Consul Dumitrescu a stat de vorba cu cetăţenii români, a răspuns la întrebările acestora şi a furnizat informaţii cu privire la serviciile consulare menţionând atât pagina de internet, http//trieste.mae.ro, ca instrument de informare cât şi adresa de mail, info@roconsit.com, pentru ulterioare informaţii, sugestii şi observaţii la care nu raspunde un functionar consular ci autoritatea cea mai înaltă a Consulatului. Rugămintea Consulului a fost aceea de a semnala problemele de care ne lovim, indiferent de natura lor, in vederea remedierii acestora sub orice formă inclusiv pe cale diplomatică sau politică dacă este necesar. Totodată, a subliniat necesitatea creşterii gradului de participare pe plan local la viaţa politică din Italia ca factor de sporire a impactului pozitiv al comunităţii româneşti în cadrul societăţii italiene.
Cele mai multe întrebări care i s-au adresat Domnului Consul au fost cu privire la informaţii legate de pensionare, la care dânsul a răspuns cu multă răbdare fiecărui caz în parte. Nu au lipsit nici tinerii cu întrebări legate de dreptul exercitării profesiei în Italia sau de posibilităţile reîntoarcerii în România cât şi de şansele oferite acestora de către statul Român în diferite domenii cum ar fi agricultură sau zootehnie.
Mulţumim D-lui Consul Dumitrescu pentru prezenţa sa în mijlocul nostru, pentru disponibilitatea arătată atât in vederea soluţionării diferitelor probleme cât şi în sprijinul cetăţenilor români stabiliţi în Italia sau aflaţi doar în treacăt sperând totodată la cât mai dese întâlniri cu comunităţile româneşti din Italia.
Ioana Opriş

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.