Română | Italiano
AcasăŞtiri201329 Octombrie: Sfinţirea noilor veşminte preoţeşti în parohia din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11639.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11639.jpg

Ştiri

Sfinţirea noilor veşminte preoţeşti în parohia din Vicenza

Sfinţirea noilor veşminte preoţeşti în parohia din Vicenza

Lăudat să fie Isus!
Am cunoscut comunitatea românească din Vicenza anul trecut, când am rămas în oraşul beric trei luni pentru motive de muncă.
În acea perioadă am avut ocazia să văd o comunitate bine închegată, vie şi numeroasă, adunată în jurul păstorului ei pr. Raimondo Salanschi şi a familiei sale.
Am fost primit într-un mod extrem călduros făcându-mă să mă simt foarte bine în mijlocul lor.
În vara aceasta, şi prin rugăciunile lor, am primit o bursă de studiu de la episcopul de Vicenza Mons. Beniamino Pizziol, astfel încât din toamna aceasta am devenit masterand în Teologie Liturgică la Ateneul Pontifical „S. Anselmo”, Departamentul Padova.
Am primit cu mare plăcere invitaţia părintelui paroh ca duminică să particip la liturghia comunităţii din Vicenza.
La începutul Dumnezeieştii Liturghii s-au sfinţit un rând de ornate preoţeşti brodate luminate, o pereche de prapori, şi aceştia brodaţi, tot de culoare albă şi o cruce de binecuvântare, cumpărate de parohie din donaţiile credincioşilor.
După ceremonia de sfinţire, care s-a desfăşurat conform ritualului bisericii noastre, părintele s-a îmbrăcat cu ornatele proaspăt binecuvântate pentru a celebra Sfânta Liturghie.
Am rămas profund emoţionat de bucuria de pe chipurile credincioşilor la vederea frumoaselor podoabe ce urmează să înfrumuseţeze de azi înainte biserica comunităţii româneşti din Vicenza.
La Sfânta Liturghie au participat un număr mare de credincioşi, de altfel ca în oricare duminică, fiecare participând la buna desfăşurare a serviciului divin cântul bisericesc specific ritului nostru.
Şi cu alte ocazii am avut ocazia să experimentez în această comunitate românească din străinătate solidaritatea şi compasiunea pentru cei aflaţi în nevoie.
Doresc să mulţumesc comunităţii şi părintelui său paroh Raimondo Salanschi şi familiei sale pentru exemplul şi dragostea pe care mi le-au arătat până acum.
Ipod. Marius Păcală

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.