Română | Italiano
AcasăŞtiri201331 Octombrie: Vizita părintelui Marinel Mureşan, protopop de Emilia Romagna, în parohia ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11552.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11552.jpg

Ştiri

Vizita părintelui Marinel Mureşan, protopop de Emilia Romagna, în parohia Flaminia-Euclide-Roma Nord

Vizita părintelui Marinel Mureşan, protopop de Emilia Romagna, în parohia Flaminia-Euclide-Roma Nord

Comunitatea greco-catolica Flaminia-Euclide-Roma Nord, duminica 20 octombrie, a fost onorată de prezenta părintelui Marin Mureşan de la Bologna, protopop de Emilia Romagna care a venit în pelerinaj la Roma cu un număr mare de credincioşi cu ocazia Anului Credinţei. Credincioşii parohiei noastre au fost plăcut impresionaţi de reîntâlnirea cu părintele; in luna martie a acestui an ne-am întâlnit în pelerinajul anual al parohiilor din Italia la Sanctuarul Sfântului Anton la Padova, într-o atmosferă de rugăciune şi fraternitate.
În cuvântul său de învăţătură părintele Marin printre altele a spus:
“… Astăzi, în acesta dumnezeiasca liturghie, prin cuvântul sau, Domnul nostru Isus Christos, vine şi ne arată situaţia unui om, unui om plin de ură şi ne punem problema, normal, instantaneu … cum s-a ajuns la această situaţie?
"Se vorbeşte puţin, dar… păcatul în viaţa noastră este o realitate existenţială. Păcatul ne pune în braţele duşmanului lui Isus Christos, ne consemnează lui, prin faptele noastre care împlinim voia celui rău. Păcatul in viaţa noastră ne face să ne îndepărtăm de cei apropiaţi nouă, de noi înşine, de Dumnezeu. NU exista cale de mijloc, ori suntem cu Dumnezeu, ori suntem cu diavolul. Când slujim diavolului nu slujim lui Dumnezeu, de aceea suntem chemaţi ca să alungăm păcatul. … Care sunt aceste păcate? În Galatei capitolul 5 părintele nostru ne spune: curvia, preacurvia, idolatria, vrăjitoria, blestemele, furtul, beţiile, idolatriile şi altele. Făcând aceste păcate nu facem decât, în mod voit, să ne predăm diavolului… Am vorbit cu oameni şi am întrebat cum era posibil, iar răspunsul era … PĂCATUL! Dincolo de faptul că păcatul cade asupra noastră, peste familiile noastre, copii noştri, până la al patrulea neam … cum spune cuvântul lui Dumnezeu … fără să ne dăm seama ne găsim într-o situaţie în care suferim, în care nu avem linişte sufletească, în care nu avem pace, … de aceea, este important să venim duminică de duminică la sfânta liturghie să-l lăudam pe Isus Christos pentru că puterea lui poate face miracole.
Noi suntem astăzi la sfânta liturghie întocmai, pentru ca vrem sa scoatem afara toţi spinii, sa aram din nou pământul astfel încât cuvântul sfintei liturghii, pe care am trăit-o astăzi sa aducă liniştea în sufletele noastre …”
Părintele Serafim a mulţumit părintelui Marin Mureşan pentru aceasta zi binecuvântată, caci Dumnezeu sa folosit de gura, inima si mintea lui ca sa fie aproape de noi cu învăţăturile pe care ni le-a dat pentru mântuire si viaţa!
Fiecare dintre noi poate deveni un cer nou, poate deveni un lăcaş al lui Dumnezeu, poate deveni lumina din lumina lui Dumnezeu si pentru alţii, a spus părintele.
În încheiere, părintele Marin a invitat parohia noastră să facă o vizita la Bologna, explicând in mare câteva locuri ce trebuie văzute printre care: icoana făcătoare de minuni care se spune ca ar fi pictata de San Luca; oraşul Bologna care este construit după un plan al Ierusalimului, având la fel ca acesta douăsprezece porţi de intrare.
A fost o zi in care ne-am simţit mai aproape de cer.
Bianca Deliu

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.