Română | Italiano
AcasăŞtiri201024 Octombrie: Pelerinajul comunităţilor catolice de imigranţi la Sanctuarul „Madonna dei ...
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Hirotonirea întru sf. Preoţie a diaconului Ioan Cătălin Blidar » Titlu: 10882.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Hirotonirea întru sf. Preoţie a diaconului Ioan Cătălin Blidar

Titlu: 10882.jpg

Ştiri

Pelerinajul comunităţilor catolice de imigranţi la Sanctuarul „Madonna dei Miracoli” la Motta di Livenza (TV)

Pelerinajul comunităţilor catolice de imigranţi la Sanctuarul „Madonna dei Miracoli” la Motta di Livenza (TV)

În acest an se sărbătoresc 500 de ani de la apariţia Feciorei Maria la Motta di Livenza (TV). La 9 martie 1510, Fecioara Maria s-a arătat unui ţăran de 79 de ani, care timp de 20 de ani recita Sfântul Rozar în faţa unui capitel dedicat Feciorei, situat la o răscruce de trei drumuri. În timp ce se ruga, omului i s-a arătat o viziune cerească. Aceasta a fost Fecioara Maria.
Cu această ocazie dieceza de Treviso şi cea de Vittorio Veneto, Fundaţia „Migrantes” au lansat o invitaţie tuturor comunităţilor catolice aflate în teritoriu, de a celebra împreună o Sfântă Liturghie. Între aceste comunităţi, s-au aflat şi două comunităţi româneşti greco-catolice: cea de la Oderzo (dieceza de Vittorio Veneto), în frunte cu pr. Marian Liviu, şi cea de la San Donà di Piave (dieceza de Treviso), condusă de pr. Pop Cătălin.
Liturghia a fost oficiată de către episcopul de Vittorio Veneto, Mons. Corrado Pizziolo, care a subliniat că „acesta este un moment benefic de unitate în credinţă şi rugăciune”, adăugând faptul că acest sanctuar este casa tuturor oamenilor indiferent de rasă şi religie.
Pr. Cătălin Pop

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.