Română | Italiano
AcasăŞtiri20133 Decembrie: Ziua Naţională în Parohia Romană Unită din Ostiglia
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11668.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11668.jpg

Ştiri

Ziua Naţională în Parohia Romană Unită din Ostiglia

Ziua Naţională în Parohia Romană Unită din Ostiglia

Sfânta Liturghie celebrată duminică, 1 decembrie, în Biserica Sfântul Antonie cel Mare din Ostiglia a fost dedicată Zilei Naţionale a României, sărbătoare care, an de an, reuneşte în inimă şi în cuget pe toţi românii de bună credinţă. A fost rememorat ceasul “biruinţei dreptăţii” de la 1 decembrie 1918, când, la Alba Iulia, în faţa celor peste 100.000 de români adunaţi din toată ţara pentru a primi vestea cea bună, Cardinalul Iuliu Hossu proclamă “Rezoluţiunea Marii Uniri”, începând memorabilul discurs prin cuvintele: «Fraţilor, ceasul plinirii vremii este acesta, când Dumnezeu Atotputernicul rosteşte, prin poporul său credincios, dreptatea sa însetată de veacuri: astăzi prin hotărârea noastră, se înfăptuieşte România Mare, una şi nedespărţită, rostind fericiţi toţi românii de pe aceste plaiuri, ne unim pe veci cu ţara mamă, România!»
La sfârşitul Sfintei Liturghii s-a săvârşit un Parastas în memoria făuritorilor Marii Uniri şi un spectacol în cinstea Zilei Naţionale pregătit de copiii parohiei noastre sub îndrumarea doamnelor Profesoare: Prof. Mihaela Meseşan, Prof. Popa Alina, Prof. Belchim Ionela şi Prof. Moldovan Lili. Bucuria care s-a putut citi pe feţele acestor copii şi a tuturor credincioşilor prezenţi nu se poate reda în cuvinte!
Momentul bucuriei s-a încheiat cu strângeri de mână şi urări de „La Mulţi Ani „tuturor cei care poartă numele Sfântului Andrei şi tuturor românilor de Ziua Naţională”.
Mulţumesc copiilor pentru această mare bucurie, mulţumesc părinţilor care i-au adus cu sacrificii la repetiţii şi nu în ultimul rând doamnelor profesoare care i-au pregătit cu mult drag inspirându-le valorile şi tradiţia poporului Român!
La mulţi ani România!
La mulţi ani Români ori şi unde v-aţi găsi!
Pr. Andrei Meseşan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.