Română | Italiano
AcasăŞtiri20137 Decembrie: O duminica de suflet - Faenza
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord » Titlu: 11654.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord

Titlu: 11654.jpg

Ştiri

O duminica de suflet - Faenza

O duminica de suflet - Faenza

"Duminica 24 noiembrie va invitam sa participati la Sf.Liturghie si prinzul organizat de parohia noastra impreuna cu AMI(Internazional Missionary Association).Va asteptam cu drag. Parintele Horea”
          Am stiut din prima clipa ca nu era o simpla invitatie la slujba de duminica si aveam sa ma conving de acest lucru in clipa in care micuta dar primitoarea biserica S.Margherita stringea ca intr-o imbratisare atit credinciosii romani cit si membrii Asociatiei Misionare Internationale din Faenza. E minunat sa simti cum energia unor oameni atit de diferiti ca si cultura,credinta,instruire si convingeri de tot felul se impleteste cu propria energie,dar mai presus de toate sa-i vezi participind in modul cel mai firesc la slujba pe care parintele Horea a tinut-o deopotiva in limba romana si italiana.
          Cu siguranta momentul cel mai emotinant a fost acela de final cind trei micuti imbracati in straie populare romanesti ne-au dat o lectie de curatenie si puritate,invatindu-ne, ca rugaciunea nu e doar o insiruire de vorbe bine memorate, ci modul fiecaruia din noi de a intra in legatura cu divinitatea.
          Singurul gind in acel moment a fost de fericire, ca-i am alaturi de mine pe oamenii dragi, pentru ca fericirea nu se povesteste, se imparte cu cei din jurul tau. De asemenea prinzul, care a fost mai mult un pretext de a sta impreuna, de a ne cunoaste si de a invata unii de la altii… Parintele Horea a povestit despre teroarea regimului comunist din Romania,în special, despre supliciile la care au fost supusi episcopii, preotii si credinciosii greco catolici, a caror biserica a fost desfiintata în mod abuziv de conducatorii atei, iar membrii AMI ne-au facut cunostinta cu oameni pentru care “a ajuat” a devenit un scop si un mod de viata. Acum ca ma gindesc”ami” in limba italiana este forma imperativa a verbului “a iubi” sa fie oare o intimplare? In timp ce imaginile ne aratau marturiile unor lucruri care pentru noi aici sint firesti, ma gindeam ca de fapt tot ce realizeaza acesti oameni minunati sint miracole,pe care ar trebui sa le infaptuim fiecare din noi in fiecare zi.
          Vine Craciunul!Sa ne bucuram si sa apreciem lucrurile simple pe care viata ni le ofera:sanatate,familie,prieteni,dar mai ales sa ne implinim de miracolele pe care le putem infaptui penru cei din jurul nostru!
Iulia Onica

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.