Română | Italiano
AcasăŞtiri201311 Decembrie: Hram şi sfinţire de iconostas la Crema
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11641.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11641.jpg

Ştiri

Hram şi sfinţire de iconostas la Crema

Hram şi sfinţire de iconostas la Crema

Sâmbătă, 7 decembrie, şi duminică, 8 decembrie, comunitatea română unită din Crema şi-a sărbătorit ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Nicolae.
Momentul a fost marcat de un event cultural reprezentat de prezentarea cărţii Catene e terrore a episcopului greco-catolic Ioan Ploscaru. Prezentarea a fost făcută sâmbătă de la ora 16 de către Preasfinţitul Virgil Bercea, de faţă fiind Mons. Oscar Cantoni episcopul de Crema, Părintele Protopop Vasile Barbolovici P. Michele Pirotta şi Părintele Paroh Viorel Fleştea şi alte persoane doritoare de a cunoaşte dureroasa persecuţie a Bisericii Unite din România în perioada comunistă.
Duminică, de la ora 10 preoţii prezenţi, Pr. Protopop Vasile Barbolovici de la Veneţia, Pr. Protopop Marinel Mureşan de la Bologna, Pr. Marius Vişovan de la Bolzano, Pr. Andrei Meseşan de la Ostiglia – Mantova, Pr. Paroh Viorel Fleştea, alături de Diac. Coste Ifrim Florentin, i-au întâmpinat pe cei doi episcopi, de Oradea şi de Crema, la intrarea în biserică cu Sf. Evanghelie şi Sf. Cruce.
La începutul Sf. Liturghii, Preasfinţitul Virgil a citit rugăciunile de sfinţire a icoanelor şi a iconostasului, ungându-le ulterior cu Sfântul Mir şi stropindu-le apoi cu apă sfinţită. Sfânta Liturghie şi-a urmat cursul normal, însă prezenţa celor doi episcopi,a preoţilor şi a diaconului, precum şi atmosfera creată în biserică de noul iconostas şi de cântarea lină a strănii au produs o puternică emoţie în sufletele credincioşilor prezenţi.
La sfârşitul Sfintei Liturghii părintele Viorel a primit din partea Preasfinţitului Virgil crucea pectorală. La rândul său părintele paroh a dorit să mulţumească tuturor credincioşilor pentru eforturile lor acordând diplome de recunoştinţă celor care s-au remarcat prin implicarea lor în activitatea parohiei.
Din partea Consulatului Român de la Milano, am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Excelenţa Sa Domnul Consul George Miloşan.
Sărbătoarea a continuat cu prânzul oferit de parohia din Crema şi pregătit de mâinile dibace ale gospodinelor nostre, la care au fost invitaţi toţi credincioşii.
Mulţumim lui Dumnezeu pentru clipele binecuvântate de rugăciune în unitate pe care ne-a permis să le trăim. Cu adevărat a fost momentul cel mai înălţător trăit de comunitatea din Crema de la înfiinţare, în urmă cu patru ani, până în prezent.
Angelica Fleştea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.