Română | Italiano
AcasăŞtiri201311 Decembrie: Sărbătoarea Sf. Nicolae şi venerarea moaştelor sale în comunitatea de la ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11627.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11627.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Sf. Nicolae şi venerarea moaştelor sale în comunitatea de la Padova

Sărbătoarea Sf. Nicolae şi venerarea moaştelor sale în comunitatea de la Padova

Comunitatea românească greco-catolică din Padova, aflată sub ocrotirea Sfântului Nicolae, a avut pentru întâia oară ocazia de a venera relicvele acestuia, pe data de 8 decembrie 2013, în a patra duminica din postul Craciunului.
Acest lucru a fost posibil prin bunăvoinţa şi generozitatea călugărilor benedictini de la Mănastirea de Praglia, care ne-au oferit spre închinare o părticică din moaştele Sfântului mare facator de minuni.
Ipodiaconul Marius Păcală a prezentat într-o cateheză susţinută la finalul Sf.Liturghii câteva crâmpeie din viaţa acestui om al lui Dumnezeu şi păstor sufletesc, cu o mare sensibilitate faţă de necazurile altora,apărător al vieţii, luptătorîmpotriva cruzimii si a necinstei,ocrotitor al celor aflaţi în pericole.
Universalitatea acestui sfânt venerat atâtîn spiritualitatea latină, cât şi în cea bizantină, face ca cei care se află în prezenta moaştelor sale să se simtă uniţi de aceeaşi credinţă în Cristos.Acest lucru s-a petrecut şi în cadrul comunităţii noastre care, pentru această ocazie, s-a bucurat de vizita unor credincioşi româniromano-catolici,veniţi să îşi exprime veneraţia faţă de Sfântul Nicolae.
Fie ca mijlocirea acestui “Pom al Raiului”să ne ajute sa ne învrednicim de viata cea fara de sfârşit, pentru ca, precum în Acatistul Sf.Nicolae ce l-am făcut la sfârşitul Liturghiei, să cântăm lui Dumnezeu împreuna cu elcântarea„Aliluia”!
Laura Raita

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.