Română | Italiano
AcasăŞtiri201025 Octombrie: Vizita pastorală a episcopului de Padova, Mons. Antonio Mattiazzo, la ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11681.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11681.jpg

Ştiri

Vizita pastorală a episcopului de Padova, Mons. Antonio Mattiazzo, la comunităţile etnice din dieceză

La 17 octombrie, anul curent, la Padova, a început vizita pastorală a episcopului monsegnior Antonio Mattiazzo la cele 13 comunităţi etnice prezente în dieceză: africană de limbă franceză şi cea de limbă engleză, filipineză, srilankeză, română de rit bizantin şi cea de rit latin, croată, poloneză, chineză, indiană, ukrainiană, latino-americană, brasiliană.
Un eveniment unic pană acum, episcopul de Padova Antonio Mattiazzo pe parcursul celor 20 de ani de păstorire a vizitat toate parohiile din cele 40 de vicariate ale diecezei, iar acum va vizita comunităţile etnice.
Catolicii de origine străină au o dublă oportunitate: să se integreze în dieceză prin parohiile respective şi totodată să participe la comunităţile etnice de origine, având la dispoziţie din partea diecezei un preot din naţiunea respectivă, un loc pentru a celebra Sfânta liturghie şi o posibilitatea de a se întâlni.
Inaugurarea vizitei pastorale a avut loc la Sarmeola-Casa Providenţei. Vicarul general Paolo Doni s-a adresat comunitaţilor de străini, exprimând atenţia pe care o are dieceza faţă de străini. La această deschidere a vizitei pastorale a participat şi don Elia Ferro responsabilul pentru emigranţi din partea diecezei.
Comunităţile catolice de străini au prezentat un scurt istoric al activităţii din Padova, au cântat cântece tradiţionale şi dansuri spacifice. După această prezentare a urmat Sfânta liturghie şi o agapă frăţească.
Vizita pastorală a episcopului de Padova la comunităţile de rit bizantin: română şi ucrainiană va avea loc Duminică 31 octombrie, la orele 10, în biserica Sfântul Luca, strada 20 Septembrie, nr. 40. Sfânta liturghie va fi celebrată în limba italiană şi în ritul bizantin.
Pr. Aetius Pop

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.