Română | Italiano
AcasăŞtiri201322 Decembrie: Numărul de Crăciun al revistei comunităţii româneşti din Padova
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11688.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11688.jpg

Ştiri

Numărul de Crăciun al revistei comunităţii româneşti din Padova

Numărul de Crăciun al revistei comunităţii româneşti din Padova

În aceste zile, a ieşit numărul de Crăciun al revistei comunităţii româneşti din Padova (“Foaia parohială”). Dacă în viaţă fiecare început este modest, această revistă care a debutat în 2011 cu doar 4 pagini, a ajuns acum la nr. 10, având un conţinut mai diversificat, ce acoperă 20 de pagini.
Pe lângă „Scrisoarea pastorală de Crăciun” a PS Virgil Bercea, revista propune un amplu articol despre calculul anului în care s-a născut Isus, calcul pe baza căruia s-a împărţit istoria lumii în perioadele „înainte/după Cristos”. La secţiunea „Spiritualitate-Fecioara Maria”, seria prezentării unor semne înfăptuite de către Maica Domnului continuă cu apariţia de la Pontmain în Franţa (1871): este interesant că printr-o singură arătare, fără a spune nimic, ci doar folosindu-se de simboluri, Maria a reuşit să redea speranţa şi să reînvigoreze speranţa poporului francez, aflat într-un moment istoric dificil.
În secţiunea „Literatură”, revista prezintă o reflecţie a Mons. Ioan Dan asupra săbătoririi Crăciunului la români. Secţiunea „Istorie” preia un foarte interesant articol semnat de Virgil Trufaşiu, despre rolul Bisericii Greco-Catolice în istoria concretă a Transilvaniei şi în evenimentul Unirii: răspunzând unui articol scris într-o revistă ortodoxă, care denigra prezenţa uniţilor în Transilvania, Trufaşiu reia poziţiile celor două Biserici transilvănene de-a lungul istoriei, reliefând ideile şi mentalitatea uneia şi a celeilalte. Articolul a fost publicat îndeosebi pentru că ziua naţională a României este mai întotdeauna un prilej de demagogie, trecându-se meritele unei părţi, în contul celeilalte.
Ultimele pagini sunt dedicate ştirilor din viaţa comunităţii în intervalul octombrie-decembrie 2013, ştiri care au fost publicate şi pe www.bru-italia.eu.
Următorul număr al revistei va apărea în Postul Mare al anului 2014.
Pentru a lectura varianta online a revistei, click aici:
Pr. Cristian Sabău

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.