Română | Italiano
AcasăŞtiri201327 Decembrie: Extraordinar spectacol de Crăciun în Parohia din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11623.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11623.jpg

Ştiri

Extraordinar spectacol de Crăciun în Parohia din Vicenza

Extraordinar spectacol de Crăciun în Parohia din Vicenza

Miercuri 25 decembrie, la praznicul Naşterii Domnului, după Dumnezeiasca Liturghie de la orele 10,30, copiii din Parohia din Vicenza au organizat un extraordinar concert de colinde.
În cadrul spectacolului aceştia au interpretat colinde atât din repertoriul tradiţional românesc cât şi din cel internaţional, bucurând participanţii cu glasurile lor cristaline.
Copiii au fost pregătiţi timp de două luni de către Pr. Paroh Raimondo Salanschi şi de către soţia acestuia.
A fost primul concert, al cărui protagonişti au fost în exclusivitate copiii născuţi pe teritoriul italian, în special pe cel al provinciei de Vicenza (prima generaţie).
Emoţiile au fost imense… atât pentru copii cât şi pentru părinţi.
Cântecele care au deschis spectacolul de colinde „Jingle Bells“, „Stille Nacht“ de Fr. Gruber, şi „Joy to the world“ de Gr. Fr. Handel - redate de către „interpretele” Sara şi Rebeca Moisa - au fost urmate de: „Moş Crăciun”, „Adeste fideles” , „O brad frumos ”, „Astăzi s-a născut Hristos”, „O ce veste minunată” şi „Sus la poarta raiului”, pregătite împreună cu ceilalţi copii.
După concertul de colinde, la care au participat peste 200 de credincioşi, a urmat un nemaipomenit recital de poezie în cadrul căruia copiii au spus versuri de Crăciun.
Ca în fiecare an, după spectacol, a sosit Moş Crăciun, care le-a împărţit cadouri micilor colindători.
Mulţumim părinţilor pentru ajutorul dat în organizarea spectacolului, cât şi pentru interesul manifestat faţă de cultura şi tradiţiile româneşti.
Pr. Raimondo Salanschi

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.