Română | Italiano
AcasăŞtiri20142 Ianuarie: Sărbătorile de iarnă din parohia Ostiglia
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11668.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11668.jpg

Ştiri

Sărbătorile de iarnă din parohia Ostiglia

Sărbătorile de iarnă din parohia Ostiglia

Perioada din postului Crăciunului este un moment de pregătire pentru a întâmpina aşa cum se cuvine marea Sărbătoare a Naşterii Domnului.
Ca în fiecare an parohia noastră a încercat să facă un program special pentru ziua de Crăciun în care am săvârşit Sfânta Liturghie a Sântului Vasile cel Mare la care s-au împărtăşit toţi cei care s-au pregătit cu post şi rugaciune.
Cu colindul am început a umbla din data de 10 decembrie a.c. când grupul de tineri din parohia noastra au adus vestea cea buna a Naşterii Domnului în sufletele credincioşilor care au participat la sfinţirea iconostasului din parohia din Crema.
În cadrul Şcolii Duminicale copii au pregătit un spectacol de Crăciun sub îndrumarea doamnei preotese şi a celorlalte profesoare.
În ajunul Crăciunului,
aşa cum este tradiţia grupurile de colindători sunt primite la casa parohială primind binecuvântarea pentru începerea colindatului pe la casele credincioşilor.
Ziua de Crăciun,
moment emoţionant pentru întreaga comunitate care aşteptă să vadă programul special pregătit de copii şi tinerii comunităţi noastre. După terminarea Sfintei Liturghii urmează spectacolul de colinzi, poezii şi o frumoasă scenetă cu Naşterea Domnului. Nici Moşul nu lipseşte, încărcat de cadouri, aducând bucurie copiilor.
Spectacolul se încheie cu colindul tinerilor (Veniţi astăzi credincioşi… şi Dumnezeu Preasfintul…) invitându-i să se bucure de Naşterea Domnului!
Tinerii nu au primit cadouri de la Moşu dar au avut avut parte de două zile de zăpadă la Pinzolo din Trento.
Doresc să mulţumesc Domnului pentru aceste minunate daruri pe care le-am primit la acest sfârşit de an 2013.
La mulţi ani!
Înregistrarea video se găseşte la acest link:
P. Andrei Meseşan

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.