Română | Italiano
AcasăŞtiri201431 Ianuarie: Botez greco-catolic în bazilica Sf. Petru din Roma
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11567.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11567.jpg

Ştiri

Botez greco-catolic în bazilica Sf. Petru din Roma

Botez greco-catolic în bazilica Sf. Petru din Roma

Duminică, 26 ianuarie 2014, în Bazilica Sfântul Petru de la Roma a fost celebrat Sfântul Botez în rit bizantin pentru un copil român. Botezul a fost oficiat de pr. Serafim Vescan, responsabil al comunităţii greco-catolice române - Roma Nord, pr. Gabriel Buboi, rectorul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno” şi pr. Alin Cîndea.
Familia şi naşii micuţului Fabian Rozario Marcu, după ce au asistat împreună cu miile de pelerini la rugăciunea ”Angelus” rostită de Papa Francisc în Piaţa San Pietro, au avut marea bucurie de a participa la Taina Botezului sub cupola ce adăposteşte mormântul Sfântului Petru.
În predica sa, pr. Gabriel Buboi, a explicat importanţa momentului şi a subliniat faptul că este o sărbătoare mare pentru cel botezat, pentru familie şi pentru întreaga Biserică. Primind Taina Botezului, a Mirului şi a Euharistiei copilul devine membru al Bisericii şi este introdus în povestea de dragoste dintre Dumnezeu şi om: ”Dumnezeu îi oferă acum iertarea Sa pentru a trăi în viaţa lui”.
Noul botezat a primit din partea Sfântului Părinte, aşa cum primesc toţi cei botezaţi în Bazilica Vaticană, un cadou cu o mare importanţă simbolică: un frumos recipient cu apă sfinţită din Iordan.
ACC

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.