Română | Italiano
AcasăŞtiri20101 Septembrie: Pelerinajul parohiei româneşti greco-catolice Roma Nord, Euclide la Lourdes
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11619.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11619.jpg

Ştiri

Pelerinajul parohiei româneşti greco-catolice Roma Nord, Euclide la Lourdes

Pelerinajul parohiei româneşti greco-catolice Roma Nord, Euclide la Lourdes

Dieceza Romei a organizat în perioada 27-31 august, un pelerinaj la Sanctuarul dedicat Sfintei Fecioare Maria, din Lourdes, Franţa, condus de Excelenţa Sa Agostino Vallini. Pelerinii au fost împărţiţi pentru transport în patru avioane, fiind însoţiţi de mulţi preoţi şi doi Episcopi auxiliari ai Romei. Din parohia noastră a participat un grup de credincioşi.
În toate aceste zile programul nostru a cuprins celebrarea Sfintei Liturghii, culminând duminica cu celebrarea internaţională a Divinei Liturghii la care au participat aproximativ 20.000 de credincioşi.
Am participat la Drumul Crucii meditând la patimile cele purtătoare de viaţă ale Mântuitorului nostru Isus Hristos, apoi L-am adorat pe Domnul prezent în Sfânta Taină a Euharistiei în cadrul procesiunii care a fost organizată acolo. Rugăciunea sfântului Rozar spusă în diferite limbi, ne-a făcut să simţim că suntem cu toţii o familie reunită în rugă către Măicuţa Sfântă. Apa miraculoasă de la Lourdes, care a adus pentru mulţi bolnavi vindecarea prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria. Bolnavii sunt scăldaţi în ea, iar alţi credincioşi o beau sau o duc celor neputincioşi de acasă. În toată această atmosferă am putut simţi raiul pe pământ, şi am putut exclama alături de apostolii de pe muntele Tabor: „Doamne, bine ne este nouă aici”.
În acest loc binecuvântat de Dumnezeu Maica Sfânta a apărut de 18 ori Bernadetei Soubirous. Prin aceste mesaje, Sfânta Fecioară Maria ne îndeamnă şi azi la convertirea inimii şi a vieţii pe calea lui Hristos. Mulţi dintre cei care merg pentru prima dată în pelerinaj în acest loc se hotărăsc să se reîntoarcă, chiar dacă acest drum nu este uşor, nelipsind încercările şi osteneala drumului. Cu toate acestea pelerinul vine cu respect, credinţă, veneraţie şi convingere, încercând să se apropie tot mai mult de Dumnezeu.
Apa de Lourdes nu este miraculoasă în sine, dar luată cu credinţă şi rugăciune, sau făcând baie în spaţiile special amenajate, devine mijloc de tămăduire sufletească şi trupească. Lipsa credinţei, precum ne relatează Sfânta Evanghelie, a fost şi motivul pentru care Mântuitorul nu a făcut mult mai multe minuni.
Sfânta Bernadeta a văzut-o pe Sfânta Fecioară Maria, care avea chipul la fel ca şi cel imprimat cu 30 de ani în urmă pe medalia miraculoasă purtată cu multă devoţiune de credincioşi.
Lourdes învaţă omenirea până în zilele noastre cum să se roage cu semnul Sfintei Cruci, care are o semnificaţie foarte mare, mai ales azi când acest semn este făcut din reflex şi fără convingere. Viaţa Sfinte Bernadeta despre care s-ar putea ţine multe conferinţe ar putea fi în acest sens pildă pentru viaţa oricărui creştin. În mesajele sale Sfânta Fecioară îi cere Benadetei şi lumii întregi: „pocăinţă, pocăinţă, pocăinţă”, deci cu toţii suntem invitaţi la convertirea inimii.
Lourdes este un sanctuar internaţional la care vin anual aproape şase milioane de pelerini, fiind după Roma al doilea sanctuar catolic.
Lourdes se deosebeşte de alte sanctuarii mariane pentru că în acest loc Sfânta Fecioară Maria a spus: „Eu sunt imaculata concepţiune”.
În 14 august 1983 papa Ioan Paul al II-lea a fost prezent la Lourdes în mijlocul mulţimii în procesiune, rugăciune şi priveghere. La 150 de ani de la proclamarea dogmei Imaculatei concepţiuni, pe 14/15 august 2004, acelaşi Sfânt Părinte se reîntoarce la Lourdes.
În anul 2008, Papa Benedict al XVI-lea vine la Lourdes cu ocazia jubileului de 150 de ani de la apariţiile Sfintei Fecioare Maria în acest loc.
Mulţumim lui Dumnezeu şi Sfintei Fecioare Maria pentru că ne-am numărat şi noi românii printre pelerinii de la Lourdes, sperând că ne vom reîntoarce curând în acest loc binecuvântat.
Pr. Vescan Iulian Serafim

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.