Română | Italiano
AcasăŞtiri20145 Februarie: Consulul General al României de la Trieste în Parohia din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11671.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11671.jpg

Ştiri

Consulul General al României de la Trieste în Parohia din Vicenza

Consulul General al României de la Trieste în Parohia din Vicenza

Duminică 2 februarie, de sărbătoarea Prezentării Domnului în Templu, parohia din Vicenza a avut bucuria de a-l primi în sânul ei pe Consulul General al României de la Trieste, domnul Cosmin Dumitrescu.
În ciuda ploii persistente şi a inundaţilor care au loc în aceste zile, nu numai la Vicenza ci în întreaga Peninsulă, participarea a fost foarte numeroasă.
Întâlnirea cu domnul Consul a debutat prin celebrarea Sfintei Liturghii, succedată de urarea de „Bun venit” din partea pr. Paroh Raimondo Salanschi şi prezentarea istoricului comunităţii din Vicenza.
A urmat, salutul Consulului şi conversaţia acestuia cu enoriaşii cărora le-a furnizat informaţii privitoare la serviciile consulare pe care Consulatul nostru de la Trieste le oferă. Printre altele, domnul Consul a subliniat importanţa consultării paginii de internet a Consulatului http//trieste.mae.ro, care vine mereu actualizată chiar de către dânsul cu cele mai noi informaţii, a încurajat cetăţenii români să participe la viaţa politică locală, să cultive şi să favorizeze folosirea limbii române în familii, să se adrese Consulatului în cazurile în care cetăţenii noştri suferă abuzuri, etc.
La sfârşitul discursului au urmat întrebări din partea enoriaşilor. Cele mai multe au fost legate de sistemul de asigurări de sănătate, pensii, calcularea şi cumularea acestora, cetăţenie, acte personale, dreptul de exercitare a profesiei di partea conaţionalilor noştri în Italia, etc.
La final, părintele paroh i-a mulţumit domnului Consul pentru sprijinul pe care Statul Român, prin intermediul Consulatului, îl acordă conaţionalilor noştri.
Întrunirea s-a terminat cu o agapă frăţească într-un restaurant din apropiere.
P. Raimondo Salanschi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.