Română | Italiano
AcasăŞtiri201426 Februarie: Ipodiaconul Dorin Ştefănuţ în misiune în Croaţia împreună cu Asociaţia ...
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Sărbătoarea familiilor şi vizită pastorală la Imola » Titlu: 11058.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Sărbătoarea familiilor şi vizită pastorală la Imola

Titlu: 11058.jpg

Ştiri

Ipodiaconul Dorin Ştefănuţ în misiune în Croaţia împreună cu Asociaţia Papa Ioan al XXIII-lea

Ipodiaconul Dorin Ştefănuţ în misiune în Croaţia împreună cu Asociaţia Papa Ioan al XXIII-lea

Unul din scopurile parohiei greco-catolice Sf. Cruce din Bologna este aceea de a ajuta seminariştii greco-catolici care au terminat studiile sa facă o experienţă pastorală în diferite parohii şi asociaţii creştine din Bologna în vederea pregătirii pentru diaconat şi preoţie.
Ipodiaconul Dorin Ştefănuţ q terminat studiile teologice la Veneţia şi de anul trecut 2013, din iunie este la Bologna locuind împreună cu alţi tineri italieni, albanezi, africani în parohia Sant’Antonio di Savena, parohie care are o carismă particulară pentru formarea tinerilor şi trimiterea lor în misiune în diferite ţări ale lumii.
Părintele protopop Marinel Mureşan împreună cu don Mario Zacchini au considerat important ca ipodiaconul Dorin Ştefănuţ să facă o experienţă pastorală în Croaţia împreună cu alţi tineri italieni care caută să-şi descopere vocaţia şi sunt dispuşi să dedice viaţa lor în slujba celor nevoiaşi. După o pregătire de câteva săptămâni la centrul International din Rimini ipodiaconul Dorin Stefanut va pleca în Croaţia.
Părintele Marinel Mureşan împreuna cu comunitatea i-a mulţumit ipodiaconului Dorin Ştefănuţ pentru implicarea in activităţile parohiei si a Asociaţiei Betania şi îi urează o experienţă plină de roade spirituale, care urmează să le pună în practică în viaţa parohiei din Bologna.
Sigur ca pentru mine, după o experienţă de şase luni la Caritasul din Rimini împreună cu Cătălin Burdaş, aici la Bologna singur fără Dorin... Oricum îi urez din tot sufletul binecuvântări de la Domnul şi împreună cu comunitatea îl susţinem cu rugăciunea.
Adrian Jurca

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.