Română | Italiano
AcasăŞtiri20141 Martie: Parohia din Vicenza lansează proiectul: „UN MĂRŢIŞOR PENTRU A CUNOAŞTE ...
Arhivă foto
Anul: 2017 » Eveniment: Încheierea laboratorului şi împodobirea bradului de Crăciun în comunitatea din Vicenza » Titlu: 10232.jpg

Anul: 2017

Eveniment: Încheierea laboratorului şi împodobirea bradului de Crăciun în comunitatea din Vicenza

Titlu: 10232.jpg

Ştiri

Parohia din Vicenza lansează proiectul: „UN MĂRŢIŞOR PENTRU A CUNOAŞTE ŞI... A ADUCE AMINTE...”.

Parohia din Vicenza lansează proiectul: „UN MĂRŢIŞOR PENTRU A CUNOAŞTE ŞI... A ADUCE AMINTE...”.

Aşa cum s-a anunţat duminica precedentă, Parohia noastră va încheia un „Protocol de colaborare” cu Gimnaziul „Europa” din localitatea Târgu-Mureş.
Scopul este acela de a face cunoscută tradiţia românească copiilor români născuţi pe teritoriul Italiei („Prima Generaţie”) şi de a o „reîmprospăta” în mintea celor adulţi.
Primul proiect l-am intitulat: „UN MĂRŢIŞOR PENTRU A CUNOAŞTE ŞI... A ADUCE AMINTE...”.
De ce?
Pentru că mulţi dintre copiii născuţi aici nu ştiu de existenţa „Mărţişorului”, iar pentru majoritatea părinţilor este „un capitol de pus în arhivă”. Însă, nu este (nu trebuie - nu ar trebui -) să fie aşa.
Noi, ca români în diaspora, avem datoria morală să continuăm şi, de ce nu, să promovăm frumoasele tradiţii şi obiceiuri moştenite de la părinţii noştri.
De aceea, mâine, 2 MARTIE, în BISERICA ROMÂNEASCĂ DIN PIAZZA ARACELI 21, din VICENZA, vor fi prezentate exponatele copiilor de la GIMNAZIUL „EUROPA” din Tg. Mureş, pregătite special pentru această ocazie.
Comunitatea din Vicenza mulţumeşte anticipat întregului Grup organizatoric, în frunte cu prof. AMALIA SIGMIREAN şi prof. ADRIANA GHEORGHIŞOR, pentru valoroasa colaborare.
Pr. dr. Raimondo Rudolf Salanschi

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.