Română | Italiano
AcasăŞtiri201415 Februarie: Părintele Marinel Mureşan se întâlneşte cu tinerii din Asociaţiei Papa ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza » Titlu: 11603.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza

Titlu: 11603.jpg

Ştiri

Părintele Marinel Mureşan se întâlneşte cu tinerii din Asociaţiei Papa Ioan al XXIII-lea

Părintele Marinel Mureşan se întâlneşte cu tinerii din Asociaţiei Papa  Ioan al XXIII-lea

Don Oreste Benzi din Rimini este fondatorul Asociaţiei şi comunităţii Papa Ioan al XXIII-lea, care au carisma de slujirea îndelungă şi neobosită adusă “celor care sunt în situaţii dificile”; de răspândirea speranţei şi a păcii în inimile atât oameni, şi pentru mărturia despre Evanghelia carităţii.
Asociatia este o asociaţie internaţională a credincioşilor, de drept pontifical, dedicată asistenţei materiale şi spirituale a persoanelor marginalizate în special din Europa, America Latină şi Africa. Roadele aduse de comunitatea de-a lungul anilor “au fost posibile datorită iubirii pentru Isus Cristos a celor care au aderat (la mişcare)”, adică peste 2.000 de persoane din 22 de ţări. “Facem ceea ce facem nu pentru că suntem curajoşi, ci pentru că Domnul este cel care ne-a adus la un loc”, a mai spus don Oresete cand mai era inca in viata. In 45 de ani, peste 15 000 de tineri dependenţi de droguri au fost depistaţi şi luaţi în comunitate, 80% dintre ei fiind recuperaţi”, şi că “10 000 de femei au fost scăpate de sclavia prostituţiei”.
Opera inceputa de don Oreste este continuata la Bologna de mai multi preoti italieni si de multi tineri. Uni grup de tineri italieni din acesta miscarea. Sambata 15.02.2014, seara parintel Marinel a vorbit despre cultura tinerilor de Cupa revolutie, despre situatia religioasa a tinerilor in Romania, despre mentalitatea tinerilor care vin in Italia pentru munca si despre modalitatea de a intra in dialog cu tinerele din Romania care se prostitueaza pe strazile din Bologna. Nu este pentru prima data cand parintele Marinel participa la aceste intalniri deoarece si dansul in diferite ocazii se alatura grupului care merge pe strazile Bologniei pentru a vorbi celor ce-si vand trupul, despre Isus Cristos si posibilitatea de a incepe o viata noua.
Adrian Jurca

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.