Română | Italiano
AcasăŞtiri201423 Februarie: Fecioara Maria de la Loreto ascultă rugăciunile tinerilor
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11564.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11564.jpg

Ştiri

Fecioara Maria de la Loreto ascultă rugăciunile tinerilor

Fecioara Maria de la Loreto ascultă rugăciunile tinerilor

Data de 23 februarie pentru Marius şi Ana a avut o semnificaţie deosebită, anume logodirea lor în biserică. Ei au promis lui Dumnezeu, în faţa comunităţii din Biserica Sf. Cruce din Bologna, că vor trăi ca adevăraţi creştini. Azi tinerii au o viaţă mai puţin credincioasă, foarte puţini se roagă Fecioarei Maria pentru a avea un discernământ, a primi un răspuns cu privire la viitorul lor.
Iată istoria lor:
În 6 iunie 2013, împreună cu grupul de studiu biblic din Bologna şi cel din Imola, coordonate de pr. Marinel Mureşan, Marius şi Ana au plecat în pelerinajul anual organizat de Mişcarea „Comunione e Liberazione” de la Macerata la casa Fecioarei Maria de la Loreto (http://www.pellegrinaggio.org/).
Pentru Marius, originar din Botoşani şi Ana, din Târgu-Lăpuş, scopul pelerinajului era acela de a cere Feciorei Maria o binecuvântare specială. Marius şi Ana se cunoşteau ca doi amici. Marius avea o prietenă, Ana la fel, un prieten. Însă, din relaţiile lipsea ceva... simţeau un gol în prieteniile lor. Ei au mers în acest pelerinaj cu credinţa puternică ca Dumnezeu să facă lumină în vieţile lor.
O noapte întreaga, 30 de Km în mijlocul unei mulţimi de 100.000 de oameni. Marius în cărucior, Ana pe jos, urcând şi coborând dealuri care nu se mai sfârşeau. A fost o încercare pe care aproape toţi din grupurile de rugăciune au depăşit-o. Marius a căzut cu ani în urma de pe o schelă de metal şi şi-a frânt coloana vertebrală rămânând în cărucior pentru toata viaţa.
În dimineaţa zilei de duminică 7 iunie, la ora 07,00, ajungând la Casa Fecioarei Maria de la Loreto şi stând la rând pentru a putea intra în Sfânta Casă, unul dintre organizatori ne arată că Marius poate să intre prin partea laterală. Pr. Marinel cere soţiei sale să-l conducă pe Marius, dar Marius nu vrea să intre în Casa Fecioarei Maria fără Ana, deoarece Ana l-a ajutat aproape pe tot parcursul pelerinajului. În timp ce treceau prin fata Sanctuarului, episcopul de Loreto cobora scările iar părintele îi cere să-i binecuvânteze deoarece au făcut tot pelerinajul „pe roate”, spune părintele Marinel. Episcopul pune mâna dreaptă pe capul lui Marius şi mâna stânga pe capul Anei şi se roagă pentru ei, apoi le dă binecuvântarea. La sfârşitul acesteia amândoi izbucnesc în plâns. Intră în Sfânta Casă împreuna şi ies total schimbaţi, hotăraţi să-i slujească lui Isus şi Mamei sale Fecioara Maria.
Marius după ce a făcut o mărturie de credinţă în biserică despre experienţa Loreto, cum Dumnezeu i-a schimbat inima, tot în biserică... a cerut-o în căsătorie pe Ana.
Marius şi Ana au hotărât să slujească Domnului prin exemplul lor, trăind o adevărată viaţă creştina din toate punctele de vedere.
În întâlnirile de studii biblice Ana s-a împrietenit cu şotia părintelui Marcel, Andrea şi aşa duminica 23 februarie 2014, părintele Marcel, cu soţia sa Andrea, au acceptat să fie alături de Marius şi Ana ca naşi şi au participat la celebrarea Logodnei în faţa Fecioarei Maria şi a lui Isus în Biserică.
Cunoscând modul în care Fecioara Maria a răspuns rugăciunilor lui Marius şi Ana invităm toţi tinerii să aibă toată încrederea că Fecioara Maria răspunde rugăciunilor tinerilor, mai ales celor care se hotărăsc să asculte şi să trăiască după poruncile Fiului său Isus.
Adrian Jurca

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.