Română | Italiano
AcasăŞtiri20142 Martie: Începutul Postului Mare în Parohia Sf. Cruce din Bologna
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord » Titlu: 11653.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord

Titlu: 11653.jpg

Ştiri

Începutul Postului Mare în Parohia Sf. Cruce din Bologna

Începutul Postului Mare în Parohia Sf. Cruce din Bologna

În Duminica dinaintea Postului Mare, pr. protopop Marinel Mureşan l-a invitat pe pr. Ioan Rodina din Pisa la Biserica Sf. Cruce din Bologna, pentru a da o mărturie de credinţă şi pentru a-l ajuta pe acesta la Taina Spovedaniei, sacramentul pentru curăţirea trupului şi a sufletului.
Pentru ca pocăinţa să fie adevărata, autentică, reală, trebuie să fie însoţită de roade, în special de iubire, chiar şi a vrăjmaşilor, de iertarea aproapelui, şi de săvârşirea de fapte bune pentru el.
Calea Postului este caracterizată de rugăciunea intensa şi constantă; de lipsa ranchiunei, de smerenie, de caritate, de iubirea fata de toţi, de victoria binelui asupra răului, de fuga din faţa măririi deşarte, de renunţarea la individualism.
Postul este ocazia îmbrăţişării altruismului şi a carităţii.
Rugăciunile din perioada Sfântului şi Marelui Post care începe în seara aceasta - a mai spus părintele Ioan -, să le oferiţi pentru cei aflaţi în necazuri şi în criza economică, pentru problemele dintre Rusia şi Ucraina, pentru situaţia dificilă în care se află românii greco-catolici din Italia şi mai ales pentru cei din Pisa, care nu au o biserică unde să se roage.
Adrian Jurca

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.